AKTUELNO

- Policija čeka na prelazu da preuzme telo nesrećnog mladića, a njegov brat je sve vreme na vezi sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori - rekli su u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Porodica Vukomanović iz Zvečana ne može da se pomiri sa vešću da im je sin nastradao u Bečićima, a u toku dana saznali su i da kosovska ambasada u Crnoj Gori ne da da telo nesrećnog mladića bude sahranjeno na Kosovu. Kako oni tvrde, poginuli Miloš nema kosovske papire.

Miloša (25) i njegovu verenicu Snežanu Rudinac (24) iz Kraljeva pokosio je automobil dok su prelazili bulevar u Bečićima. Mladić je preminuo na licu mesta, a borba za Snežanin život i dalje traje. Uz tu borbu, priključila se i ova nova - o prenosu Miloševog tela na rodno Kosovo.

Borba je trajala nekoliko sati, međutim, u večernjim satima telo je napokon krenulo ka rodnom Zvečanu. Kako saznaju mediji, u ovom trenutku je na pola sata od prelaza Brnjak.

- Policija čeka na prelazu da preuzme telo nesrećnog mladića, a njegov brat je sve vreme na vezi sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori - rekli su u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

- Ne možemo da ga prebacimo na Kosovo jer nema kosovske papire. On je rođen u Kosovskoj Mitrovici i državljanin je Srbije, nije mi baš jasno zbog čega se pravi problem. Tako nam je rečeno u ambasadi Kosova u Crnoj Gori. Samo želimo da sina dovedemo kući - požalio se ranije danas otac poginulog Miloša.

Od tog trenutka Kancelarija za Kosovo i Metohiju je bila na stalnoj vezi sa našom ambasadom u Crnoj Gori.

- Sve vreme radimo na rešavanju problema i učinićemo sve da pomognemo porodici i da telo mladića bude prebačeno u Zvečan - rekli su.

Miloš i Snežana su bili u vezi četiri godine i verili su se u septembru prošle godine. Početkom aprila otišli u Crnu Goru kako bi zaradili novac za svadbu i iznajmljivanje lokala. Planirali su da tamo ostanu do novembra.

Mladić je studirao na fakultetu u Vrnjačkoj Banji, a i prošle godine je radio na istom poslu hotelu u Bečićima. Kako je gazda bio zadovoljan njim, pozvao ga je da ponovo dođe, iako još studira i nema diplomu.

Bulevar u Bečićima, na kojem je nastradao mladić iz Srbije, važi za crnu tačku u ovom delu Crne Gore. U očajnom je stanju, nije dovoljno osvetljen, dok pečački prelazi nisu vidljivi kako treba.

#Kosovo

#Policija

#Priština

'