AKTUELNO

Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, prema Bugarskoj, zaplenili manju količinu marihuane, koja je bila sakrivena ispod uloška jedne od patika, koje je putnik nosio na sebi.

Kada je automobil švajcarskih registarskih oznaka stigao na red za carinsku kontrolu, 33-godišnji vozač, državljanin Turske, rekao je da nema ništa da prijavi, saopštila je Uprava carina.

Međutim, na osnovu pojačanih mera nadžora izlaznih putnika i analize rizika, carinici su automobil odvojili za detaljnu kontrolu, i ličnim pretresom putnika pronašli PVC kesicu sa marihuanom ispod uloška njegove desne patike.

Na istom graničnom prelazu, dana 16.07.2018. godine, marihuana je pronađena i kod državljanina Turske koji je putovao "BMW-om" turskih registarskih oznaka, sa još jednim saputnikom.

Sumnjajući u njihovu izjavu da nemaju ništa da prijave, carinici su se odlučili za detaljan pregled automobila, lica i prtljaga. Prilikom ličnog pretresa vozača, pronađena je marihuana spakovana u tri PVC kesice, koju je putnik krio u donjem vešu.

#Marihuana

#Zaplena

'