AKTUELNO

Na pruzi Niš - Zaječar, između stanica Svrljig i Matejevac, danas u 13.10 sati sa pruge je iskliznuo jedan teretni vagon natovaren fosfornom kiselinom, ali nije došlo do curenja kiseline, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".

Vagon, koji je saobraćao u sastavu teretnog voza, se tom prilikom nije prevrnuo i nije bilo nikakvih curenja fosforne kiseline, pa nema nikakve opasnosti po zdravlje ljudi i životnu sredinu, precizira se u saopštenju.

Železnički vagon koji je iskliznuo bio je trinaesti po redu, od ukupno petnaest koliko ih je bilo u sastavu ovog teretnog voza.

Preostalih četrnaest vagona iz sastava ove teretne kompozicije već je otpremljeno u Matejevac. Pomoćni voz iz železničke stanice Niš krenuo je na lice mesta, gde će pristupiti podizanju iskliznulog vagona na kolosek.

Na železničkoj infrastrukturi u ovom događaju materijalna šteta je bila neznatna.

Nakon što pomoćni voz podigne iskliznuli vagon na kolosek, železnički saobraćaj između Niša i Zaječara ponovo će biti uspostavljen.

Železnički saobraćaj između Niša i Zaječara trenutno je u prekidu, a na pruzi ne čeka ni jedan putnički voz.

Komisija za vanredne događaje “Infrastrukture železnica Srbije” je na licu mesta i radi na utvrđivanju uzroka ovog iskliznuća, navpodi se u saopštenju.

#Vagon

#Voz

'