AKTUELNO

Aleksandar izbo suprugu jer je sumnjao da je vara. Lekari su dali sve od sebe, ali nisu mogli da joj pomognu.

Aleksandar K. (61) uhapšen je zbog sumnje da je ubio suprugu Ileanu K. (43) u porodičnom stanu u Beču.

Telo su pronašle njihove ćerke kad su se vratile u stan i odmah su pozvale Hitnu pomoć.

- Žena je ležala na podu i krvarila, a na telu su bili vidljivi ubodi noža po grudima i stomaku. Uprkos pokušajima lekara da je spasu, Ileana je preminula u stanu. Njen muž je uhapšen i nije pružao nikakav otpor. Navodno, izbo ju je sa sedam uboda nožem - naveli su austrijski mediji.

Aleksandar K., kako saznajemo, nije ni pokušao da pobegne s mesta zločina.

- On je rekao da nije imao nameru da je ubije. Ispričao je da je svađa među njima eskalirala tog popodneva jer je sumnjao da ga supruga vara. Zbog toga je, u žaru rasprave, dograbio nož i sedam puta izbo suprugu - navodno je ispričao policiji Aleksandar K.

Policijski portparol Danijel Princ naveo je da su operativci zaplenili nekoliko noževa, ali da nije poznato kojim od njih je usmrćena Ileana K.

- Motiv ubistva zasad nije najjasniji. Naređena je obdukcija tela Ileane K., nakon koje će biti poznato koja rana je bila smrtonosna. Ćerke ovog para su preživele šok, one su dobile medicinsku pomoć - dodao je portparol bečke policije.

Anđeli neka te čuvaju, Lili

Prijatelji Ileane K., mahom njeni zemljaci iz Rumunije, prethodnih dana ostavljali su brojne poruke saučešća na njenom Fejsbuk profilu. - Bog nek ti da mir i neka te anđeli čuvaju, Lili... Bila si dobra duša... Šokirani smo tvojom neočekivanom smrću - pisali su njeni prijatelji i delili Ileanine fotografije.

Kako saznajemo, Aleksandar i Ileana K. u Beč su došli iz Velikog Gradišta.

- Ona je bila zaposlena u ćevabdžinici, ali je pre nekog vremena otišla u Austriju. Uspela je da sredi papire i za svog supruga, pa su svi živeli zajedno u Beču. Tamo se zaposlila u grilu koji su takođe držali naši ljudi. Velika tragedija, svako ko je poznavao ovaj par znao je da su dobri ljudi i da je Ileana divna žena - kaže jedna njena poznanica.

Naša sagovornica ističe da joj se Lili, kako su Ileanu zvali, nikad nije žalila na supruga.

- Loša reč nije mogla da se čuje o porodici od nje. Bila je veoma vredna i snalažljiva, baš se potrudila da sve ukućane odvede u Beč da ne bi bili razdvojeni. Verujte da smo u strašnom šoku - dodala je prijateljica ubijene.

#Ubistvo

#Žena

'