AKTUELNO

Četiri godine nije dolazio kući.

Beograđanin Nemanja Spasić (30) poginuo je u sredu u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Teksasu nakon što je na kamion koji je vozio naletela cisterna, posle čega je eksplodirala.

Nemanja je pre tačno četiri godine, 21. maja otišao u Ameriku kako bi tamo radio. Zajedno sa nekoliko najboljih prijatelja, tri dana pošto je diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka, stigao je tamo i vrlo brzo se zaposlio.

- Bio je vredan dečko. Sređivao je američke papire i trebalo je uskoro da ih dobije. Imao je veliko srce i nije želeo ništa drugo nego da se brine o svojoj porodici u Srbiji. Neumorno je vozio da bi mogao da pošalje novac svojim roditeljima kako bi živeli što bolje. Uspeo je i da skupi novac i kupio je sebi kuću i automobil - priča Nemanjin drug Rade Pušica.

Kako objašnjava, Nemanja četiri godine nije bio u Srbiji, a svoj ponovni dolazak najavljivao je za ovo leto. Međutim, njegove planove prekinula je stravična tragedija.

- On svoje roditelje i brata nije video četiri godine. Majka mu se u tom periodu jako razbolela jer ga nije videla toliko dugo. Svi smo se radovali njegovom dolasku. Planirao je da se vrati u Srbiju jer su mu nedostajali. Nedostajala mu je Srbija - priča Pušica.

Prema njegovim rečima, nakon što su Nemanjinoj porodici saopštene strašne vesti, njegovoj majci je pozlilo.

- Mi nismo znali kako da im saopštimo. Odvezli smo se do Ostružnice gde žive, pozvali njegovog oca da se nađemo kako bismo njemu prvo rekli, jer mu je majka loše. Čovek je došao nasmejan, mislio je da je Nemanja došao da ih iznenadi. Međutim, strašne vesti koje smo mu saopštili nadvile su oblak tuge nad njim i ostalim članovima porodice - drhtavim glasom priča Pušica.

Kako priča Pušica, Nemanjina porodica nema novca da plati vraćanje njegovog tela iz Teksasa, prvo na Floridu pa u Srbiju, pa su njegovi prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novca za porodicu Spasić.

#Poginuli

#Smrt

#Teksas

'