AKTUELNO

Centar za socijalni rad treba da proceni da li je dete spremno da se iznova suočava sa svojim strahovima i najvećom tragedijom koja ju je zadesila - ubistvom majke.

Optužnica protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, a koja je vraćena na doradu, na staklenim je nogama, usled nedostataka dokaza koje je Viši sud naložio da se nađu, a koji su neophodni da bi se konačno potvrdila optužnica!

Prošlo je već dva meseca od naloga Višeg suda u Beogradu da se optužnica dopuni, a pored problema s dokazima, problem je i mala Jana, sada već sedmogodišnja ćerka ubijene pevačice, koja još nije spremna za ponovno saslušanje. Iako je u istrazi više puta bila saslušana (pojedini mediji navode čak pet puta), to sudu nije bilo dovoljno kao jedan od bitnijih dokaza za podizanje optužnice. Takođe, nedostaje i ključni dokaz - predmet kojim je usmrćena pevačica.

Sada je teška odluka na Centru za socijalni rad koji treba da proceni da li je dete spremno da se iznova suočava sa svojim strahovima i najvećom tragedijom koja ju je zadesila.

- Ostala je bez majke, otac joj je u pritvoru. Dete nije svesno šta se sve dešava oko nje. Delimično je svesna da je mama "na nebu", dok o ocu stalno pita - navodi naš izvor.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Mala Jana posle ubistva svoje majke često je crtala i seckala travu u vrtići govoreći: “Ovo je trava gde je nestala moja mama”. Zbog toga je prvo svedočenje male Jane od veoma velikog značaja, jer tada niko nije mogao da utiče na nju, već je devojčica psiholozima ispričala detalje vezane za 2. april 2016. godine i navodnu potragu za njenom majkom.

U ovom slučaju bitno je i svedočenje Janine vaspitačice Lenke Đorđević koja je pratila kako se Jana ponašala u vrtiću posle zločina na nasipu smrti. Šta je izjavila vaspitačica, nalaziće se u doradi optužnice s drugim dokazima.

Inače, malu Janu predložila je odbrana njenog oca Zorana kao svedoka, međutim Više javno tužilaštvo je odbilo taj zahtev kako dete ne bi dodatno viktimizirali.

ŠTA SE SVE NAŠLO U OPTUŽNICI

Ono što se za sada zna, prema još nepotvrđenoj optužnici je "da je Zoran Marjanović 2. aprila 2016. oko 17 sati namamio suprugu Jelenu da siđe do kanala na nasipu Crvenka u Borči, gde ju je ubio. Zločin je, u stanju uračunljivosti, počinio kod električnog stuba broj 220".

Foto: CFI doo Novi Sad/Printscreen Facebook/Pink.rs

- Zoran je iskoristio poverenje supruge i namamio je da se spusti u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je dete ostalo na nasipu - navodi se, pored ostalog, u optužnici.

- Jelena je krenula za njim, pa kada su se spustili na travu pored kanala, on je neutvrđenim oštrim predmetom ubo u zadnju levu četvrtinu temenog predela, kao i u desni lakatni predeo, nanevši joj tada lake telesne povrede.

Posle toga, kako se navodi u optužnici, Jelena je počela da beži preko livade, paralelno s kanalom, a tokom trčanja joj je spala desna patika i ispao joj je mobilni telefon, kao i gumica kojom joj je bila vezana kosa.

- Tada je Jelena potrčala ka kanalu, gde ju je Zoran sustigao i strgao joj gornji deo trenerke - navodi se mišljenje tužioca o tome kako se zločin odigrao. - Ona je i tada uspela da pobegne, tako što je ušla u kanal sa vodom. On je stigao i, stojeći na kanalu, iznad nje, neutvrđenim predmetom joj zadao više udaraca u glavu i time naneo višestruke prelome kostiju lobanje, zbog kojih je Jelena preminula, ali je pre nastupanja smrti udahnula vodu iz kanala.

ČINJENICE O ZLOČINU NA NASIPU SMRTI U BORČI

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

772 dana prošlo od zločina

2. aprila 2016. počinjeno ubistvo

15. 9. 2017. Zoran Marjanović je pritvoren

9. februara 2018. podignuta optužnica

57 stranica ima dosadašnja optužnica

20. marta 2018. Viši sud vratio optužnicu na doradu

17 meseci trajala policijska istraga

Više od 300 ljudi saslušano u toku istrage

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#optužnica

'