AKTUELNO

Jeziv zločin kakav se ne pamti!

Kjara Pašić (33) iz Pule danas je pred Županijskim sudu nepravosnažno osuđena na 33 godine zatvora i još dve godine psihosocijalnog lečenja zbog teškog ubistva trogodišnjeg sina Denisa Pašića, dok je prema maloletnici koja je učestvovala u kaznenom delu izrečena kazna upućivanja u Kazneno- popravni dom na najviše tri godine, saopštila je portparolka tog suda Edvina Draguzet Suević.

Na osnovu Zakona o sudovima za mlade doneto je rešenje kojim se maloletnica upućuje u Zavod u Požegu na izvršavanje do pravosnažnosti presude, dodala je Suević.

Kjarin advokat Ivica Senjak novinarima je izjavio kako smatra da je izrečena kazna prestroga.

- Očekivali smo osuđujuću presudu, ali nisam očekivao kaznu zatvora u trajanju od 33 godine. Kazna je prestroga. Žalićemo se kako zbog visine sankcije tako i zbog nekih drugih razloga s obzirom na to da nismo zadovoljni postupkom. Smatram da su povređena prava odbrane jer su neki po nama bitni dokazni predlozi, koji se tiču upravo krivice, od strane suda odbijeni - istakao je Senjak i dodao da odbrana nije imala priliku da dokaže nevinost okrivljene.

S druge strane, branitelj maloletnice Pavle Peršić rekao je da je da nije iznenađen odluka koja se tiče njegovog klijenta.

- Obrana maloletnice je zadovoljna s onim delom odluke koji se odnosi na istražni zatvor, međutim, s obzirom na odredbu članka 60 Zakona o sudovima za mladež nisam ovlašćen objaviti niti odluku u celosti niti deo odluke. Zadovoljni smo - dodao je Peršić.

Inače, Kjara Pašić je proglašena krivom jer je 23. maja 2017. predveče u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru s maloletnicom počinila teško ubistvo. Dok je njen sin Denis Pašić ležao u sobi na krevetu s licem okrenutim prema plafonu, maloletnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Kjara pridržavala noge.

Kako je dete još davalo znake života, Kjara je sela na jastuk dok mu je maloletnica pridržavala noge, potom su ona i maloletnica odnele telo Denisa Pašića na područje bivše kasarne Katarina na Valelungi gde je Kjara bacila telo dečaka u more. Osim zatvorske kazne Kjari Pašić izrečena je sigurnosna mera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najduže dve godine. U skadu sa zakonom ona je prosleđena u istražni zatvor.

#Hrvatska

#Ubistvo

#Zločin

'