AKTUELNO

U Beogradu se danas prepodne odigrala prava drama. U blizini beogradskog hipodroma čovek je pretio da će skočiti sa krova hotela 'Prestige'.

Ekskluzivno za televiziju Pink, Bojan Radovanović, vlasnik hotela "Prestige" rekao je da se odlučio za ovaj korak da bi branio živote svoje porodice i svoj.

- Oni su sa izvršiteljima mimo zakona pokušali da uđu i otmu imovinu moje porodice i mene. Sve pravne načine smo iscrpeli, već tri godine postoji postupak protiv surčinaca, i dok se vodi postupak oni pokušavaju paralelno da mi otmu imovinu. Nisam pravnik, ali sam od muke izučio sve što se tiče ovih zakona - rekao je Radovanović.

Kako kaže, bolje da ovo ostane njegovoj porodici nego da mu otmu hotel.

- Ja njih ne mogu da plašim, oni dolaze četiri puta mimo zakona i ja nemam šta drugo da uradim - rekao je Radovanović.

Foto: Tanjug

Njegov advokat Edvin Prelić, kaže da jedino sud može da donese to izvršenje. - Rešenje je stavljeno van snage i znači da ne postoji, oni jedino imaju pravo na žalbu. Ne znam kada će se ovo završiti - rekao je advokat.

Radovanović je ranije danas pretio da će skočiti sa krova svog hotela zbog nerazjašnjenih dugova.

Kako je ranije rekao advokat Radovanovića, razlog za ovaj čin jesu ucene koje je godinama primao od Novaka Buhe, brata Čumeta Buhe. Na samom ulazu  hotel nalaze se sudski izvršitelji.

Foto: Tanjug

Tokom drame ekipe policije i Hitne pomoći, kao i vatrogasci bili su na terenu.

I portparolka Hitne pomoći Nada Macura, rekla je da je poziv Hitnoj stigao u 7.40 sati od policije, i da su obavešteni da muškarac preti samoubistvom.

Saobraćaj se u tom delu grada odvijao otežano, i vozila su usmeravana na drugu stranu.

Područje oko hipodroma je bilo blokirano.

Foto: Tanjug

Podsećanja radi, u martu je Radovanović takođe pretio da će se baciti sa krova ovog hotela kada su zakucali sudski izvršitelji.

Pokušaj izvršenja nad hotelom "Prestige" koji je postao plen neraščišćenih dugova Radovanovića i  Buhe, kao i njegovog kuma Dragana Silića, odložen je tada po treći put zbog pretnji Radovanovića da će izvršiti samoubistvo skokom sa krova istog tog hotela.

Foto: Tanjug

Hotel Prestiž u blizini Hipodroma, postao je predmet spora između Bojana Radovanovića, za sada još uvek vlasnika hotela, kada je Radovanović pozajmio novac od Dragana Silića, a kao garanciju da će isplatiti dug u ugovoru je naveo hotel. Silić je, da bi pozajmio novac Radovanoviću, isti uzajmio od Novaka Buhe, starijeg brata Ljubiše Buhe Čumeta, bivšeg vođe surčinskog klana, u zamenu za pravo ubiranja zarade od hotela u slučaju da mu novac ne vrati.

Foto: Tanjug

Tokom pokušaja da se Radovanović odgovori od namere da skoči sa krova, njegov advokat Edvin Prelić, izjavio je za Pink, da je Dragan Silić, kum Novaka Buhe, optužen za iznudu imovine Bojana Radovanovića u produženom trajanju. - Predmet se vodi pred višim sudom. Dok traje postupak za krivično delo iznude oni prave sudsko poravnjanje. Sudija to stvalja van snage, ali izvršitelji i dalje prete. Situacija je vrlo napeta, on i dalje preti da će se ubiti - rekao je ranije danas Prelić.

#Beograd

#Hotel

#Samoubistvo

'