AKTUELNO

Carinici su posumnjali i otkrili više od 500 paklica.

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo i u okolini Bele Crkve zaplenili više od 500 paklica različitih cigareta, saopštila je danas Uprava carina. Prvi prekršaj je otkriven na Preševu kada je na red za kontrolu, na ulazu u zemlju, stigao automobil skopskih registarskih oznaka, kojim je putovao 48-godišnji makedonski državljanin, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

Iako je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, oni su u unutrašnjosti rezervnog točka pronašli skoro 260 paklica "rotmansa" sa makedonskim akciznim markicama, piše u saopštenju u kom se dodaje da su cigarete zaplenjene juče, 17. aprila. Istog dana se u blizini sela Kusić, nadomak Bele Crkve, dogodio još jedan "incident" sa cigaretama.

Patrola granične policije je u voćnjaku jabuka, u blizini tog sela, pronašla napušteni, nezaključani "jugo" bez registarskih tablica.

Carinici su u gepeku automobila pronašli crni džak za smeće i u njemu oko 250 paklica cigareta "marbl", bez akciznih markica, piše u saopštenju. Kako se dodaje, pretpostavlja se da su cigarete bile namenjene rumunskom crnom tržištu.

#Cigareta

#Zaplena

'