AKTUELNO

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage koju sprovodi tužilaštvo, pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je u okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene u aprilu 2016, svedočila doktorka Milana Š. iz Borče sa kojom je pevacica Jelena Marjanović razmenila poslednje poruke pre nego što je ubijena.

Ona je saslušana nakon naloga Višeg suda u Beogradu da se provere i poslednje sms poruke iz Jeleninog telefona, za koje je utvrđeno da ih je razmenila sa doktorkom svoje majke, koja je u međuvremenu preminula.

Po nalogu suda, treba da se sasluša još Jelenina i Zoranova zajednička ćerka, koja još nije ispitana.

Mediji pišu da su Milena Š. i Jelena razmenile poruke preko telefona svega tri minuta pre nego što je pevačica ubijena na nasipu u delu Borče - Crvenka.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage koju sprovodi tužilaštvo, pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Više javno tužilaštvo tereti Marjanovića da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost". Za to krivično delo zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od hapšenja u septembru prošle godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti. Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Foto: Printscreen Facebook

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Pročitajte još: Saslušanje NOVIH SVEDOKA u slučaju Marjanović: Šta će otkriti OSOBA sa kojom se Jelena dopisvala nekoliko minuta pre ubistva?

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'