AKTUELNO

Na aerodromu "Nikola Tesla" carinici su sprečili pokušaj da se u zemlju unese neprijavljen skupoceni sat "Rolex Oyster Perpetual Yacht Master II", čija je vrednost procenjena na gotovo 1,5 milion dinara.

Kako je saopštila Uprava carina, luksuzni sat je juče pokušala da prokrijumčari 28-godišnja srpska državljanka koja je letom iz Kanade doputovala u Beograd.

Foto: Uprava carina

Putnica je zaustavljena kada se uputila ka tzv. „zelenom kontrolnom prolazu“ namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Tokom rentgenske kontrole njenog prtljaga, primećeni su obrisi kutije za koju je ubrzo potvrđeno da je reč o originalnoj kutiji za ''roleks'' koji se u njoj i nalazio.

Foto: Uprava carina

Nakon što su sat pronašli u prtljagu, putnica je carinicima rekla da je u pitanju poklon za oca i da nije znala kolika je njegova vrednost.

Foto: Uprava carina

Uprava carina podseća da državljani Srbije, bez plaćanja dažbina u zemlju mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra za svoje lične potrebe, dok se predmeti čija vrednost prelazi taj iznos moraju prijaviti i za njih se moraju platiti predviđene dažbine.

#Sat

#Srbija

#Šverc

'