AKTUELNO

Svedok tvrdi da je bio u neposrednoj blizini kada je Zoran Marjanović, navodno, telefonirao ocu i bratu i poručio im da hitno dođu na nasip u Borči.

- Zoran je posle događaja na nasipu u Borči prvo zvao oca Vladimira i brata Miloša da mu pomognu! Panično je pozvao i Hitnu pomoć i tražio da Jeleni ukažu pomoć, iako je policiji prijavio da je ona, navodno, nestala! - izjavio je svedok, koji se zatekao na nasipu u trenutku kada je Zoran Marjanović, optuženi za brutalno ubistvo supruge Jelene, tobože pokušavao da prikrije tragove zločina.

Kako mediji saznaju, iskaz tog svedoka se navodi u optužnici protiv Zorana Marjanovića kao jedan od ključnih dokaza!

- Svedok tvrdi da je bio u neposrednoj blizini kada je Zoran Marjanović, navodno, telefonirao ocu i bratu i poručio im da hitno dođu na nasip u Borči. Odmah posle toga je uputio poziv i Hitnoj pomoći i tražio da ukažu pomoć njegovoj supruzi. Iskaz tog svedoka ukazuje da su Vladimir i Miloš na Zoranov zahtev najverovatnije imali zadatak da uklone tragove ubistva i očiste mesto zločina! Svedok je izričit da je čuo kako Zoran poziva i Hitnu pomoć. Iz njegove izjave date tužilaštvu tokom istrage proizilazi da je Zoran tražio pomoć lekara tek kada je, navodno, shvatio da Jelena više ne daje znake života! - navodi izvor blizak istrazi.

Foto: Printscreen Facebook/Pixabay/Printscreen Youtube

Kako saznajemo, na osnovu te izjave postoji mogućnost da Više javno tužilaštvo u Beogradu proširi optužnicu i u nju uključi i Vladimira i Miloša Marjanovića, zbog sumnje da su pomagali Zoranu da prikrije tragove zločina!

- Ako je taj svedok dovoljno ubedljiv, tužilac može da osumnjiči Vladimira i Miloša Marjanovića za krivično delo prikrivanja ili krivično delo pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. U tom slučaju protiv njih će biti pokrenuta istraga - navodi sagovornik i ističe da to radikalno menja očevu i bratovljevu ulogu u čitavom događaju.

- Ukoliko otac i brat budu osumnjičeni, oni će morati da daju iskaz pod zakletvom. To znači da će morati da govore istinu, jer je davanje lažnog iskaza krivično delo. Oni su do sada pozivani u tužilaštvo da daju iskaz samo kao članovi porodice. Međutim, kao bliski srodnici su imali zakonsko pravo da ne daju iskaz i svi su iskoristili tu mogućnost i izbegli da pričaju da li znaju nešto o događaju na nasipu - kaže na kraju izvor i prognozira da u ovom slučaju tek predstoje veliki obrti.

Pročitajte još: DRAMA U BORČI: Policija pretresla kuću Marjanovića!

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'