AKTUELNO

Stefan Jokić, advokat odbrane Zorana Marjanovića rekao je za Novo jutro Televizije Pink da je on jedini od odbrane koji je neposredno uzeo optužnicu.

- Do kolege Zarića još putuje ta optužnica. Po onom što sam ja pročitao optužnica je kontradiktorna i paušalno napisana, nije zasnovana na pravnim postulatima. Više javno tužilaštvo u samoj optužnici postavlja pitanje šta se desilo sa ovim, šta se desilo sa onim. To je neprihvatljivo - kaže Jokić.

On dodaje da su iskazi koji su navedeni u samoj optužnici napisani kao da odbrana i zamenik Višeg javnog tužioca nisu prisustvovali istom postupku.

- Dosta se dokaza krilo od same odbrane, što će kolega Zarić najbolje da objasni - rekao je Jokić.

Advokat Aleksandar Zarić rekao je da je neosporno da je pokojna Jelena ubijena u kanalu.

Foto: CFI doo Novi Sad/Printscreen Facebook

- Tu nema spora. Ako je žena ubijena u kanalu, tu nema nikakve veze krv u kolima. Dugo smo ćutali, došli smo u vašu emisiju iz razloga što smo tek sada, kada su završena neka veštačenja došli do podataka da fali, ja mislim, pola predmeta. Iz policije nije dostavljeno ništa u predmet - ističe Zarić.

Kako dodaje, oni su tražili 18. oktobra da se pribave bazne stanice. Dva dana kasnije su dobili obaveštenje od tužioca da su 25. septembra dali nalog da se veštače bazne stanice.

- Mi nemamo pojma da je dat taj nalog. Kada je urađeno veštačenje i dostavljeno dato nam je ono što je uzeto prvi dan, iako se više puta išlo na nasip. Od nas se kriju dokazi. Mi imamo neki jugo koji se pojavljuje, u kom su našli tragove DNK-a, neki čekić koji je izvadila žandarmerija, niko ne zna zašto je to traženo - kaže Zarić.

Jokić je rekao da ono što se nalazi u medijima nije istraživačko novinarstvo već špekulacije.

Foto: Printscreen

- To su sve stvari rekla-kazala. Niko nema uvid u spise osim branioca i tužilaštva. Pojavila se optužnica i pre nego što je došla do branioca - ističe Jokić.

Zarić se nadovezao i rekao da Jelena na sebi nije imala trag od Zorana, ni Zoran trag od Jelene.

- Postoji blato na pantalonama, za šta postoji logično objašnjenje, a to je bilo svedočenje snaje, supruge od Miloša Marjanovića, gde i kako su tražili Jelenu i osnovno je da postoji krv Jelenina sa druge strane kanala - objašnjava Zarić.

Na to se nadovezao Jokić rekavši da se u optužnici kaže da ju je neko jurio prema kanalu i da je taj kanal dug dva metra i dubok jedan metar, blatnjav.

- Čovek koji je njoj zadavao udarce, pošto je zadnji udarac dobila u kanalu, on bi bio sav blatnjav, a Zoran je čist. U optužnici se ne navodi šta se desilo nakon zločina - dodaje Jokić.

Zarić je rekao da je Zoran Marjanović policiju pozvao u 17:30.

- On je pet puta razgovarao sa policijom. Na naš zahtev dostavljeni su svi razgovori. Postoje svi snimci. Kuma je otišla da prijavi događaj u policiju i rekli su joj da ne može ona, nego da mora on da dođe, on je došao sa ocem oko sedam i petnaest i zvanično je u pola osam prijavio. Postoji pet razgovora snimljenih - ističe Zarić.

#Advokat

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'