AKTUELNO

- Bato, ja tebi dajem ovaj mali, beli cvet, a ti meni ceo svet - ponovila je tri puta devojčica obilazeći oko bratovog groba.

Uroš Dragojlović (9), koji se u subotu obesio u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Skela kod Obrenovca, sahranjen je juče na lokalnom groblju. Nesrećni mališan sahranjen je pored svog oca Miroslava, koji je pre četiri godine nastradao u udesu.

Urošev kovčeg su od porodične kuće Dragojlovića do grobnog mesta nosili rođaci. Tužna povorka je tiho prošla kroz Skelu, dok su prolaznici u suzama odavali poštu tragično nastradalom dečaku.

Kad su spustili kovčeg u raku, u kojoj je pre nešto više od četiri godine sahranjen i Urošev otac Miroslav Dragojlović, zajecala je mališanova sestra bliznakinja Aleksandra.

Pročitajte još: Detalji strašne tragedije u Obrenovcu- DEVETOGODIŠNJAK rekao da ide kod drugara, nađen OBEŠEN U ŠUPI - (VIDEO)

Držeći devojčicu za ruku, jedna rođaka joj je pomogla da se, po običaju, "otkupi" od voljenog brata.

- Bato, ja tebi dajem ovaj mali, beli cvet, a ti meni ceo svet - ponovila je tri puta devojčica obilazeći oko bratovog groba.

Foto: Informer

Foto: Informer

Podsetimo, mali Uroš je digao ruku na sebe jer je dugo patio zbog rasturene porodice. Najpre ga je 2014. pogodio gubitak oca. Dve godine kasnije, njegova majka Bajra se preudala, odselila u Bosnu i Hercegovinu i odvela sa sobom Uroševe tri sestre, dok je on ostao u Skeli kod babe i dede.

Mališan je patio za sestrama i majkom i, prema rečima rođaka i školskih drugova, često je bio tužan. Kobnog dana, u subotu, rekao je dedi da ide u komšiluk da gleda crtaće i poigra se sa društvom, a onda je neopaženo ušao u šupu. Zatim se popeo na sto, prebacio konopac preko krovne grede, napravio omču koju je sebi navukao na vrat i skočio sa stola.

Dečaku je pukao vrat i na mestu je ostao mrtav, a njegovo telo su tek oko ponoći pronašli rođaci koje je pozvao njegov deda Milić Dragojlović da mu pomognu u potrazi za njim.

Pročitajte još: Dečaka(9) iz Obrenovca UBILA TUGA ZA SESTROM BLIZNAKINJOM: Rođaci otkrili zbog čega se OBESIO!

#Obrenovac

#Sahrana

#Samoubistvo

'