AKTUELNO

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Uprave granične policije MUP-a, u saradnji sa Upravom carina, na Graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, otkrili su i zaplenili 299.590 tableta diazepama i uhapsili M. K. (52), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tablete diazepama, koji se nalazi na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, pronađene su spakovane u šest torbi, u prikolici teretnog kamiona subotičkih registarskih oznaka, saopstio je danas MUP.

Po nalogu nadležnog tužioca, vozaču kamiona M. K. određeno je zadržavanje do 48 časova.

On će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Uprava carina je saopštila da je noćas, jedan sat iza ponoći, na prelaz Batrovci pristigao kamion subotičkih registarskih oznaka koji je prevozio tovar guma iz Beograda ka Velikoj Britaniji.

Foto: Tanjug

Kamionom je upravljao 53-godišnji Kruševljanin koji radi za prevoznika iz Beograda i koji je robu preuzeo u skladištu.

Carinici su odlučili da kamion dodatno pregledaju na mobilnom skeneru, kada su primetili da u tovaru ima robe koja se strukturom razlikuje od prijavljene. Skener detektuje razliku u gustini materijala i na taj način se vide sva odstupanja u odnosu na prijavljenu robu.

Otvorivši tovarni deo, carinici su ugledali šest torbi punih tabli lekova za smirenje dijazepam od po 10 mg, kao i pripadajuće ambalaže. U torbama se nalazilo ukupno 299.590 tableta ovog psihoaktivnog leka i 9.920 kutija.

Vozač kamiona je carinicima rekao da nije znao da se u tovaru nalazi još nešto sem guma koje je prevozio za englesko tržište, a carinsko obeležje nije bilo oštećeno.

Diazepam pripada grupi lekova koji pomažu u lečenju anksioznosti, grčeva u mišićima i konvulzija kod epileptičkih napada, kao i za smanjenje napetosti i razdražljivosti. Nije nepoznato da se ovaj lek upotrebljava i za miksovanje sa raznim vrstama droga, poput heroina, radi povećanja njihove količine.

#Batrovci

#Carina

#Šverc

'