AKTUELNO

Obdukcioni nalaz je pokazao da je lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović jutros ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", rekao je direktor Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

- Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša - precizirao je Ivanović nakon obdukcije koja je trajala oko četiri sata.

Pročitajte još: UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ! Lider Građanske inicijative PODLEGAO POVREDAMA POSLE ATENTATA!

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, hici su povredili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru, usled čega je došlo do trenutnog iskrvarenja. Direktor bolnice je dodao je telo ubijenog Ivanovića nakon obdukcije preuzela porodica.

Foto: Tanjug

Na čelu tima obducenata bila je obducent Suzana Matejić sa Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a prisustvovali su joj i predstavnici Euleksa i predstavnici Instituta za sudsku medicinu iz Prištine.

Nakon obdukcije telo ubijenog Ivanovića odneto je u njegov porodični dom, a sutra će biti transportovano za Beograd, gde će biti sahranjen, na Novom Groblju. On je jutros upucan prilikom dolaska u stranačke prostorije u Kosovskoj Mitrovici, oko 8:15.

Foto: Tanjug

Telo Ivanovića dopremljeno u porodičnu kuću

Telo ubijenog Olivera Ivanovića dopremljeno je danas popodne oko 18.30 ispred njegove kuće, gde će prenoćiti.

Telo Olivera Ivanovića biće izloženo do sutra u 11 u prostorijama Gradjanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici gde mu gradjani u dugačkim kolonama odaju poslednju poštu.

Njegovo telo biće prevezeno u Beograd gde će u četvrtak u 12.30 biti sahranjen na Novom groblju. Oliver Ivanović ubijen je jutros u severenom delu Kosovske Mitrovice ispred sedišta Inicijative.

I dalje pristižu poštovaoci i prijatelji, izjavljuju saučešće porodici, pale sveće i ostavljaju cveće.

Ispred kuće Ivanovića, okupili su se brojni prijatelji.

Građani su okupljeni i ispred prostorija Građanske inicijative u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici i u tišini stoje.

U centru grada ni iz jednog kafića ne čuje se muzika, samo ponegde i to veoma prigušena, jedva čujna. Kako je ranije najavljeno, očekuje se da sutra povorka građana, nakon opela, isprati Olivera Ivanovića do izlaza iz Kosovske Mitrovice.

#Obdukcija

#Oliver Ivanović

'