AKTUELNO

Savo Gačanin, vlasnik pogrebnog preduzeća "Konkordija" iz Užica, ubijen je hicem u potiljak, a potom zaključan u hladnjači sa leševima.

Savo Gačanin, vlasnik pogrebnog preduzeća "Konkordija" iz Užica, juče ujutru je pronađen mrtav u svojoj hladnjači za leševe, u kojoj je pod misterioznim okolnostima ostao zaključan još tokom vikenda! Hladnjača je bila zaključana spolja, kao i cela firma, zbog čega je policija odmah počela ispituje ovaj slučaj kao sumnjivu smrt!

Savino smrznuto telo poslato je na obdukciju kako bi se utvrdilo pod kojim okolnostima je preminuo u hladnjačii utvrđeno je da je nesrećni čovek upucan, pa ostavljen u hladanjači za leševe.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Savo je upucan u potiljak, a s obzirom na to da pored njegovog tela nije bilo krvui, postoji mogućnost da je ubijen negde drugde, a potom ostavljen u hladnjači.

Leš je otkrio juče ujutro oko osam sati njegov brat Boban.

Celo preduzeće, kao i hladnjača, bilo je zaključano sa spoljne strane, pa je slučaj preuzela policija i Više tužilaštvo u Užicu.

Poznati beogradski obducent, koji nije želeo da mu objavimo ime, nezvanično nam je objasnio da je temperatura u hladnjačama za leševe oko četiri stepena Celzijusa.

- U ovom slučaju najpre bi trebalo utvrditi sve okolnosti Gačaninove smrti. U slučaju da je bio živ u trenutku kad je u hladnjači ostao zaključan, mogao bi da preživi maksimum sat do sat i po vremena na toj temperaturi, nakon čega bi usledila smrt usled smrzavanja - naveo je obducent.

U preduzeću "Konkordija" juče su svi bili u šoku zbog bizarne smrti vlasnika. Radnici kažu da ne znaju šta je moglo da se dogodi Gačaninu da nastrada u sopstvenoj hladnjači.

- Savo je živeo u zgradi u kojoj se nalaze i prostorije preduzeća. Savin brat Boban se raspitivao u policiji o detaljima tragedije, ali oni nisu želeli da se izjašnjavaju o tome dok se ne završi obdukcija tela - kazao je radnik Savinog pogrebnog preduzeća.

Inače, "Konkordija" je osnovana 1987. godine i bavi se kompletnom pripremom za sahrane, prevozom pokojnika u zemlji i inostranstvu, ali i pružanjem usluga hladnjače za pokojnike.

#Ubistvo

#Užice

'