AKTUELNO

Turski državljanin je decu odveo u Tursku još u avgustu.

Beograđanka Slavica Burmazović od avgusta prošle godine nije videla svoje troje dece jer ih je njen bivši nevenčani suprug, inače turski državljanin Ejup Jundžu, oteo i odveo u svoju domovinu.

Majka se više od godinu dana borila za svoju decu, međutim, sada se prvi put oglasio i Ejup.

- Radije ću zapaliti svo troje svoje dece nego što ću ih vratiti Slavici! Možda im je ona majka, ali ja sam im otac, a to je u mojoj zemlji važnije. Zar mislite da će Turska uzeti decu svom državljaninu i dati ih tamo nekoj Srpkinji - rekao je on.

Foto: Fejsbuk

Sud u Ankari je odlučio da se deca vrate majci, ali Turčin to neće da dozvoli.

- Uveren sam da ću na kraju pobediti i da će deca ostati ovde sa mnom. Ta žena je luda ako misli da će dizanjem galame i zvanjem medija uspeti nešto da uradi. Nije mene tako lako pobediti – preti Ejup.

Nakon što mu je sud oduzeo decu, Ejup je podneo žalbu. Sada napominje da će, u slučaju da definitivno izgubi spor pred sudom, sam uzeti pravdu u svoje ruke.

- Uveren sam da su šanse bar 90 odsto na mojoj strani. Ukoliko ipak izgubim, neću poštovati odluku suda, niti ću vratiti decu. Tako sam odlučio i to je kraj. Verujte mi da ću, ako bude trebalo, pre da zapalim i sebe i decu nego što ću ih vratiti njoj u Srbiji. Neće biti po njenom i tačka. Decu može da viđa kad god hoće, zato što sam civilizovan čovek koji zna da je deci potrebna i majka. Ali da ih dobije, e to ne može nikada. Verujte mi na reč, ozbiljan sam - rekao je on.

N. Petričević

#Otmica

#Turska

#deca

'