AKTUELNO

Otkriveni novi detalji!

Saučesnici Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene (33), uskoro bi trebalo da završe iza rešetaka! Kako mediji saznaju, u dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da su posle zločina četiri osobe pomogle napadaču da prikrije tragove i izbegne pravdu.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Ucveljeni udovac

- Policajci koji skoro dve godine rade na slučaju ubistva pevačice ustanovili su da su osobe bliske Marjanoviću znale da on stoji iza zločina, kao i da su mu pritrčale u pomoć kako bi istragu usmerile na pogrešnu stranu, a osumnjičeni ostao na slobodi. Međutim, plan im je propao, a inspektori su spisak s imenima četvoro osumnjičenih dostavili tužilaštvu. Očekuje se da će im pre podizanja optužnice protiv Marjanovića biti stavljene lisice na ruke - priča sagovornik iz istrage.

Prema njegovim rečima, iako su policajci posle hapšenja supruga ubijene pevačice identifikovali njegove pomagače, nisu ih odmah priveli kako tim postupkom ne bi negativno uticali na saslušanja svedoka u tužilaštvu koja su bila u toku.

Čeka se nalaz veštaka

Komisija sudskih veštaka saslušala je Marjanovića u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu da bi se utvrdilo da li je u trenutku izvršenja dela bio uračunljiv. Kako saznaju mediji, osumnjičeni je na sva pitanja odgovarao mirno i staloženo, a nalaz veštaka uskoro bi trebalo da stigne u tužilaštvo.

- Četiri saučesnika, kako se sumnja, pomogla su Marjanoviću da se otarasi ženinog tela, ali i da uništi tragove na nasipu na kojem je dan posle prijave nestanka pronađeno Jelenino telo. Tome u prilog ide i činjenica da je osumnjičeni tog 2. aprila 2016. pozvao veliki broj prijatelja i poznanika da tragaju za pevačicom, a na taj način, svesno ili nesvesno, narušili su lice mesta - kaže izvor.

Kako dodaje, pretpostavlja se da je Marjanović posle zločina isplanirao da glumi ucveljenog udovca, promoviše se u javnosti, a prethodno ukloni i uništi sve tragove koji bi eventualno mogli da ga dovedu u vezu sa zločinom.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

- Iako u prvi mah nakon Jeleninog nestanka ništa nije bilo sumnjivo, klupko je ubrzo počelo da se odmotava. Sve je, kako se čini, unapred isplanirano. Marjanović je, dok je tragao za ženom, bio na vezi s jednim policajcem koji mu je sigurno objasnio kakva je procedura u slučaju prijave nestanka. Međutim, on je uprkos tome u policiju poslao kumu iako ona nema pravo da prijavi nestanak jer nije najbliži srodnik. Zbog tih "nedoumica" slučaj je prijavljen tek četiri sata nakon što je, prema Zoranovim rečima, Jelena nestala - priča sagovornik.

Čovek sa štapom

Marjanović, kako dodaje, do detalja je ispričao koga je sve kobnog dana video na nasipu, dok je suprugu izgubio iz vida dok je trčala na čistini.

- Setio se čoveka sa štapom, ali i drugih ljudi koji su prošli pored njega, međutim, Jelenu navodno nije video iako je završila u kanalu na svega nekoliko stotina metara od njega - kaže izvor.

Voda ometala pse tragače

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja, koji je angažovala porodica Krsmanović, radi rekonstrukciju zločina i smatra da pevačica nije ubijena na nasipu. On je objasnio da u prilog njegovim tvrdnjama ide i to što na nasipu nije bilo tragova krvi.- Telo Jelene Marjanović bilo je u vodi, stopilo se s okolinom, zbog čega psi tragači prve noći nisu mogli da ga nanjuše - rekao je Šipka.

Pročitajte još: ZAVRŠENO PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE ZORANA MARJANOVIĆA: Rezultati daju odgovor na KLJUČNO PITANJE u istrazi ubistva pevačice

#Hapšenje

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'