AKTUELNO

Zoran Marjanović posetio zatvorsku crkvu.

Zoran Marjanović (39) ponovo se vratio veri i prvi put otkako je u pritvoru prisustvovao je liturgiji. Marjanović, koji se u javnosti predstavljao kao veliki vernik i pravoslavac i koji je isticao „da mu je vera pomogla da prebrodi teške trenutke nakon Jelenine smrti”, za Božić je posetio zatvorsku crkvu.

Prema njegovim rečima, Zoran je, kao i većina vernika pravoslavne veroispovesti, 7. januara prisustvovao liturgiji posvećenoj rođenju Isusa Hrista.

- Mnogi su se iznenadili što je on tek sada otišao pred sveštenika. Upalo je u oči i to što on čak ni na krsnu slavu nije zatražio dozvolu od upravnika zatvora da u kapeli zapali sveću.Zbog toga su mnogi posumnjali u njegovu priču da je religiozan čovek, a i u medijima su se pojavile priče da otkako je u pritvoru nijednom nije pokazao želju da se pomoli. Sada kada je to najzad učinio, postavlja se pitanje zbog čega. Neki su se zapitali da li je odlazak na liturgiju možda čin pokajanja ili je to učinio po ugledu na većinu, pošto je poznato da na Božić maltene svi pravoslavci idu u crkvu, na liturgiju ili pričešće - kaže sagovornik.

Pritvorenici koji se nalaze u Centralnom zatvoru mogu svake subote da idu na redovnu službu u kapelu. Izlazak iz ćelije i odlazak na molitvu moguć je isključivo ako upravniku zatvora upute molbu i ako on to odobri. Ukoliko dobiju dozvolu da prisustvuju službi, iz ćelije izlaze pod strogim nadzorom čuvara i oni ih ne ispuštaju iz vida.

Pročitajte još: DRAMA U KUĆI MARJANOVIĆA: Hitna pomoć jutros u 3 dobila poziv iz doma UBIJENE PEVAČICE

#Crkva

#Zatvor

#Zoran Marjanović

'