AKTUELNO

Navijači Partizana objavili su lične karte Hrvata koji su, kako tvde, plaćeni da dođu da napadnu Jug i "grobare"

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da su, prema dobijenim informacijama nadležnih službi Srbije, četvorica hrvatskih državljana učestvovala u tuči navijača u sredu, na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću hrvatskog Ministarstva u odgovoru na upit agencije Hina o sinoćnjem incidentu.

U saopštenju se kaže da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila lekarsku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu".

Pročitajte još: MUP IZDAO SAOPŠTENJE: U neredima na derbiju privedeno 26 osoba, radi se na identifikaciji nasilnika

Nijedna od tih osoba, navodi Hina, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu.

- Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim telima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana - zaključuje se u saopštenju.

Nešto ranije, nakon različitih spekulacija ko je izazvao tuči na derbiju, navijači Partizana sa južne tribine oglasili su se povodom jučerašnjim nemilih scena.

Oni su želeli da pojasne šta se dogodilo i putem jedne od zvaničnih Fejsbuk stranica izdali su saopštenje, kao i fotografije ličnih karata na kojima se vidi da su prebijeni hrvatski državljani.

- Da se dalje ne bi širile dezinformacije Južna Tribina sada se oglašava. Juče je u toku derbija napadnut Jug (ne samo "alkatraz" nego i ostale grupe) od strane domaćih izdajnika i hrvatskih plaćenika. Priče kako je Jug napadnut zbog paljenja zastava "jang bojs" i "vandal bojs" su netače, zastave su stajale gde i ostale i nisu zapaljene. Ta priča da su zapaljene je laž i služila je samo kao paravan za napad i dalje kriminalne i političke igre. Ovo su Hrvati koji su plaćeni da dođu da napadnu Jug i "grobare" - stoji u saopštenju.

#FK Partizan

#Hrvatska

#Huligan

#tuča

'