AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D. B, inspektorku terenske kontrole Poreske uprave filijale u Leskovcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita i odgovorno lice jednog ugostiteljskog objekta, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio MUP, postoje osnovi sumnje da je D. B. u julu primila mito od Lj. M. u vidu turističkog aranžmana u Grčkoj, u vrednosti od 293.500 dinara, kako ne bi izvršila službenu radnju koju je morala izvršiti prilikom kontrole njegovog ugostiteljskog objekta.

Po nalogu Višeg javnog tužioca u Leskovcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, navodi se u saoopštenju MUP-a. Takođe, MUP je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, podneo krivičnu prijavu protiv dva odgovorna lica u preduzeću ''PPG Marketing'' i distribucija d.o.o, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi u saizvršilaštvu, kojim su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine oštetili za 2.500.000 dinara.

Sumnja se, navodi se u saopštenju, da su u nameri pribavljanja imovinske koristi za privredno društvo ''PPG marketing i distribucija'' d. o. o. iz Beograda, novčani iznos od 2.500.000 dinara, koje su dobili na ime sufinansiranja Projekta "Pres izdanje za Vojvodinu" od strane Pokrajinskog sekretarijata za javno informisanje i kulturu AP Vojvodine, iskoristili suprotno predviđenoj i ugovorenoj nameni, za izmirivanje obaveza prema dobavljačima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičenima koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje na teret se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

#Hapšenje

#Leskovac

#Porez

'