AKTUELNO

U porodici Marjanović od Jeleninog ubistva niko ne zarađuje, ali zato plaćaju petoricu vrhunskih advokata, voze tri automobila i imaju velike troškove oko kuće! Postoje indicije da ih finansira neko ko je zainteresovan za ishod istrage.

Porodica ubijene pevačice Jelene Marjanović već više od godinu i po dana nema nikakve prihode, ali zato njeni članovi uspevaju da plaćaju petoricu vrhunskih advokata, voze tri automobila i regulišu sve troškove oko kuće, koji iznose nekoliko hiljada evra mesečno.

Prema saznanjima Informera, postoje indicije da njihov život na visokoj nozi finansira misteriozni "sponzor", koji je veoma zainteresovan za ishod istrage Jeleninog ubistva.

Porodica ubijene pevačice Jelene Marjanović već više od godinu i po dana nema nikakve prihode, ali zato njeni članovi uspevaju da plaćaju petoricu vrhunskih advokata, voze tri automobila i regulišu sve troškove oko kuće, koji iznose nekoliko hiljada evra mesečno.

Prema saznanjima Informera, postoje indicije da njihov život na visokoj nozi finansira misteriozni "sponzor", koji je veoma zainteresovan za ishod istrage Jeleninog ubistva.

Naime, kako saznajemo, Marjanovići su advokate koji ih brane u istrazi angažovali preko tajnog posrednika, koji istovremeno pokriva veliki deo njihovih ne baš malih mesečnih troškova.

Skup život

Prema rečima sagovornika Informera bliskog porodici Marjanović, nema nikakve šanse da se oni od Jeleninog ubistva finansiraju od "tekućih prihoda".

- Zanimljivo je da se, otkako je Jelena ubijena, niko nije zapitao kako je moguće da Marjanovići žive na tako visokoj nozi, daleko bolje od prosečne srpske porodice, a da baš niko u kući ne zarađuje već godinu i po dana. Naime, Marjanovići plaćaju čak pet vrhunskih advokata da ih brane u istrazi, što ni ozbiljni tajkuni tako lako sebi ne mogu da priušte. Voze troja kola, među kojima su "mercedes" i "micubiši" i zar ne bi bilo očekivano da se odreknu bar jednog vozila u situaciji kada nemaju prihode. Da ne govorimo o mesečnim troškovima za održavanje kuće, za grejanje, ali i hranu i odeću jer tamo u Borči živi njih sedmoro, uključujući malu Janu, Zoranovu Zoku i Miloševu suprugu - kaže naš sagovornik i dodaje:

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Kako navodi naš sagovornik, postoje indicije da finansije Marjanovića pokriva tajni sponzor, ali niko ne zna ko je on:

- Očigledno je da je to neko kome je veoma stalo do ishoda istrage, jer zašto bi neko davao hiljade evra mesečno nekim tamo Marjanovićima a da nema baš jak interes. Priča se da je taj tajni finansijer bio njihov posrednik preko kog su angažovali advokate. Ono što je sigurno jeste činjenica da ova porodica zna mnoge moćne i bogate ljude. Zoran je, sarađujući sa estradom, imao kontakt sa mnogo takvih ljudi, dok je Zorica godinama unazad lečila neke vrlo poznate ličnosti. Takođe, poprilično je izvesno da su Marjanovići povezani i sa nekim tajnim društvima, kao što su vitezovi templari.

Svekrva zadužila mnoge uticajne ljude

Na tretmane kod Zorice Marjanović, svekrve nastradale Jelene, dolazili su brojni poznati estradni umetnici, ali i ljudi iz sveta biznisa i politike koje je navodno lečila bioenergijom. Po svojim moćima bila je naširoko poznata, čak i u susednim zemljama. Među estradnim zvezdama kojima je pomogla Zorica pominjala su se imena mnogih pevačica i voditelja.Na spisku "izlečenih" su i poznati političari, koji to ipak nisu hteli da potvrde. Kao javna tajna procurela je informacija da je Veselin Bošković, ubijeni član SPO i nekadašnji direktor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište Beograda, izgradio Marjanovićima kuću pre 20 godina u znak zahvalnosti zbog Zoričine pomoći. Zorica je 16. novembra prošle godine osuđena na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, nakon što je priznala da se bavila nadrilekarstvom u zamenu za blažu kaznu.

Na ova pitanja Informer je odgovor najpre potražio kod branilaca Zorana Marjanovića, ali niko od njih nije želeo da kaže za koga rade, "jer je to poslovna tajna i njeno otkrivanje je zakonom kažnjivo." Prema nezvaničnim saznanjima, oni su angažovani preko "posrednika koga su ovlastili Zoranovi anonimni prijatelji?!"

Neko to plaća

Sa druge strane, i nekadašnji operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić pita se ko pokriva ogromne troškove Marjanovića u poslednjih godinu i po dana.

- Pravo pitanje je ko je angažovao toliko advokata da brane Marjanovića, odnosno, ko ih plaća?! Ubeđen sam da sama porodica nema toliki novac i da upravo u tom grmu leži zec! Pa ni jedan Darko Šarić nema toliko branilaca a pun je ko brod! - izjavio je Spasić i nagovestio: - Sve mi se čini da je 'sapunica Marjanović' kreacija nekog pritajenog društva koje namerno i svesno zamajava javnost i prikriva dokaze, pozadinu i počinioce. Sa sumnjivim motivom, neko je vrlo vešto uspeo da ovaj slučaj plasira kao novu dimenziju rijalitija, koji je po popularnosti i zaradi 'potukao' sve dosadašnje programe tog tipa.

Upravo zbog nedostatka neoborivih dokaza protiv Zorana, bivši šef specijalnog tima DB prognozira da je režiser ove sage vrlo verovatno smislio da on na kraju izađe kao "pobednik" i bude oslobođen.

- Logično se nameće zaključak da osumnjičeni suprug i njegova porodica imaju garancije od nekog vrlo uticajnog da će sve proći bezbolno po njih ako budu 'kooperativni'! Na to upućuje njihovo izrazito mirno držanje. Da li ste ikad na licu nekog od njih videli strah, nemir ili bilo kakvu reakciju koja upućuje na to da se boje krajnjeg ishoda - zapitao je Spasić.

Pročitajte još: 'OVO JE UBICA JELENE MARJANOVIĆ!'

#Finansije

#Zoran Marjanović

'