AKTUELNO

Ivana Gavranović, supruga Filipova Gavranovića, prva je posumnjala da je njen muž ubica Nikole Ostojića! Sumnju je prvo saopštila svom ocu, a zatim su o tome zajedno obavestili policiju.

Ovo je za medije izjavila Milena, tašta pokojnog Nikole Ostojića, koji je brutalno ubijen u Resavskoj 11, u staklorezačkoj radnji svog prijatelja Filipa Gavranovića.

Nikola je nestao u petak predveče, a njegovo telo je četiri dana kasnije pronađeno u lokalu „Gavranović”, nedaleko od njegove pekare. Ostojić je sa suprugom Verom i sinom Srđanom (7) živeo kao podstanar u ulici Generala Zaha na Zvezdari.

- Filip je monstrum! Proklet bio, zar tako da ga ubije? Nikola mu je uvek pomagao finansijski i bio je uz njega. Nikola je bio vredan, spavao je svega dva-tri sata dnevno. Bio je neiskvaren, svega se odricao, ne znam da je neko imao toliko veliko srce kao on. Svi su ga voleli i nije imao neprijatelje. Njegov sin Srđan je sad u školi i još ne zna da mu je otac ubijen. Ne znamo ni kako da mu saopštimo, jer mu je otac bio bog i idol. Trebaće nam pomoć psihologa kada budemo morali da mu kažemo. Nikola i Vera su imali predivan brak, on je bio divan suprug i otac. Bili su u braku sedam godina - priča tašta dok plače i cepa slike na kojima je Nikola sa Filipom.

Ona kaže da je monstrum 20. oktobra bio kod Nikolinog sina Srđana na rođendanu.

Filip tražio Nikolu!

Tašta ubijenog Nikole kaže da je Filip čak učestvovao u potrazi za Nikolom! - Kakav to čovek treba da bude kad je u subotu ujutru, kada je prijavljen Nikolin nestanak, mogao da stane pred nas i da se raspituje za njega?! Tražili su ga po celom gradu, pa čak i po močvarama, i Filip je bio u potrazi - kaže šokirana Milena.

- Filip se nedavno oženio i sa suprugom Ivanom živi u Borči. Ona je predivna žena, i ne zna za koga se udala. Sama je posumnjala da je on umešan. U petak je trebalo da se nađe sa njim kod „Beograđanke“, a njega nije bilo 40 minuta. Posle je premotavala film i rekla svom ocu da sumnja na Filipa. Prijavili su ga policiji i zlotvor je uhapšen - kaže očajna tašta.

Filip je, navodno, sav krvav posle ubistva ogrnuo jaknu, pozvao taksi i odvezao se negde da se presvuče, dok ga je Ivana za to vreme čekala ispred „Beograđanke“.

- Nikola i Vera su živeli sa sinom kao podstanari. On je imao nešto ušteđevine i podigao je kredit, jer je želeo da kupi stan ili da otkupi pekaru koju je zakupio. Želeo je da postane vlasnik te pekare i da nešto stvori. U toj pekari je radio 10 godina, a zatim je preuzeo posao. Ovo je strašno, svi smo u šoku. Pogotovo što je bio dobar prijatelj sa Filipom i pomagao ga je. Zar tako da mu vrati, prokletnik! Tukao ga je dok je u njemu bilo života - skrhana bolom priča tašta Mileva.

Sa taštom je bila i Nikolina prijateljica, koja tvrdi da je odmah pomislila da je Filip umešan!

Bili su najbolji drugovi

U Resavskoj ulici, gde se nalaze lokali Nikole i Filipa, svi su imali reči hvale za obojicu. - Bili su nerazdvojni. Išli su na putovanje sa društvom. Nikola je bio vredan i uvek raspoložen za šalu. Filip je takođe bio vredan, ali tih. Na slavlja smo zvali obojicu, jer ih nismo razdvajali, eto koliko su bili dobri drugovi - ispričao je čovek koji je radio u blizini njihovih lokala.

- Svi su odmah posumnjali na Filipa, jer je vucibatina! Antipatičan je, samo su mu pare bile važne. Nikola je bio košarkaš i nije nam jasno zašto se Nikola družio sa njim. Milion puta mu je davao novac i pitanje je da mu je Filip ikada vratio pozajmljivane pare - kaže prijateljica.

Nikola Ostojić je poreklom iz Prijepolja, gde žive njegova majka i sestra.

Kako mediji saznaju, Filip se juče u tužilaštvu branio ćutanjem i određen mu je pritvor do 30 dana.

#Beograd

#Pekara

#Policija

#Ubistvo

'