AKTUELNO

Kada je tužna povorka sa telima Nikoline (4), Nikole (2) i osmomesečne Isidore, krenula ispred kapele na seoskom groblju, prolomio se pljusak. Niko u tužnoj koloni nije mogao da zaustavi suze.

Sivi oblaci prekrili su u utorak po podne nebo iznad Vajske, a kada je tužna povorka sa tri mala bela sanduka, sa telima Nikoline (4), Nikole (2) i osmomesečne Isidore, krenula ispred kapele na seoskom groblju, prolomio se pljusak.

Nezaustavljivo je kiša kvasila lica i mešala se sa suzama ucveljenih roditelja, majke Marije Stefanović, oca Zorana Ramadana, rodbine, prijatelja i komšija koji su došli da na večni počinak isprate mališane stradale u požaru.

RODITELJI BESPOMOĆNO GLEDALI KAKO IM DECA UMIRU! Reči majke čija su DECA IZGORELA U POŽARU kidaju dušu!

Tugu i suze zbog velike tragedije, dosad nezapamćene u ovom kraju, niko nije mogao da sakrije. Plakalo je i mlado i staro, proklinjući zlu sudbinu i nesreću koja je u trenu iz roditeljskog zagrljaja zauvek otrgla njihova čeda.

Iznemogli od bola, majka Marija i otac Zoran, pogleda prikovanog za raku sa tri mala bela sanduka, tužnim jecajima su se zauvek oprostili od svojih mališana koje nisu uspeli da spasu iz plamene buktinje, u koju se za čas pretvorio njihov podstanarski dom.

Mališani se ugušili

Troje mališana je umrlo zbog trovanja ugljen-monoksidom, pokazali su rezultati obdukcije urađene u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu. Tačan uzrok požara u kući sa brojem 25 u Štrosmajerovoj ulici u Vajskoj tek treba da utvrde veštaci Nacionalnog kriminalističkog centra, odeljenja u Novom Sadu i Beogradu.

Foto: Pixabay.com

Troje malih Ramadanovih, nastradali su zajedno, u trenu, a zajedno i počivaju u istoj grobnici na seoskom groblju u Vajskoj. U raku je najpre spušten beli kovčeg sa telom najstarije Nikoline, zatim Nikolin, a u sredini između njih, večno će počivati Isidora, njihova najmlađa sestra.

STRAŠNА TRAGEDIJA U BAČU: IZGORELO TROJE DECE! U požaru koji je progutao porodičnu kuću STRADALI MALIŠANI OD JEDNE DO ČETIRI GODINE!

Opraštajući se poslednji put od najmlađih sugrađana, nad rakom sa tri mala bela sanduka, Žika Petković, meštanin je podsetio da su Nikolina, Nikola i Isidora stradali u trenu u strahovitom požaru.

- Detinjstvo im je prekinula vatrena neman, protiv koje niko nije mogao da se izbori. Ucveljenim roditeljima jedino preostaje da tuguju za njima, a bol za izgubljenom decom, svakim danom će biti sve veća - kazao je Petković.

Vajska, kazao je Petković, ne pamti ovakvu tragediju, i nema meštanina koji nije zaplakao zbog strašne sudbine koja je zadesila troje mališana.

#Poginuli

#Požar

#Sahrana

#deca

'