AKTUELNO

Prošlo je godinu dana od kada je Arpad Sabo (30) u Veterniku počinio jezivo ubistvo supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne ćerke Nikoline, a u domu Duška i Ljiljane Đurić sve je pusto, a rane zbog oduzetog deteta su i dalje sveže.

- Ne znam šta bi moglo da se promeni u našim životima. Nama je kuća prazna, jedino što može da se promeni i što čekamo jeste da on bude osuđen - objašnjava Slavičin otac Duško.

On otkriva da su nedavno obišli ćerkin i unukin grob, i da se na sumornu godišnjicu osećaju slomljeno.

- Supruga mi je prethodna tri-četiri dana uopšte nije dobro. Klonula je najgore u ovih godinu dana i jedva uspevam da je održim da ne padne u krevet! - kaže očajni čovek za beogradske medije.

On dodaje da teško podnosi kada čuje za slične vesti u zemlji, te da se bukvalno razboleo kada je pročitao da je Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio sina i suprugu.

Pročitajte još: U gaćama carinici pronašli 30 grama hašiša

- Nema puno slučajeva kao što je ovaj, da muž ubije svoje dete koje je stvorio. Jedino što nas održava u životu jeste nada da će monstruma stići kazna - da istrune u zatvoru. Javnost treba da zna i da se podseća jer se ovakvi slučajevi brzo zaborave. Ima ljudi koji ne mogu da shvate koliko je užasna stvar kada otac ubije svoje dete - navodi Đurić.

Zato naglašava da je dao podršku inicijativi Fondacije "Tijana Jurić" da se izmenon Krivičnog zakonika ubice dece kazne najstrožom sankcijom - doživotna kazna zatvora.

Da podsetimo, Sabo je iskasapio suprugu i ćerkicu u novosadskom naselju Veternik, krajem avgusta 2016. godine. Ubica se nakon zločina hladnokrvno okupao, presvukao i krenuo od kuće u nameri da pobegne u inostranstvo. Ubrzo je uhapšen i nije pokazao kajanje.

#Novi Sad

#Ubistvo

'