AKTUELNO

Opet gori fabrika kartona.

Požar u "Fabrici kartona Beograd" na Adi Huji lokalizovan je oko 17 časova, rečeno je medijima u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Vatrogasac Dušan Stefanović (30) koji je povređen pušten je iz Urgentnog centra na kućno lečenje.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Predrag Marić izjavio je ranije danas da je doneta odluka da se zbog učestalih požara "Fabrika kartona Beograd" na Adi Huji privremeno zatvori da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.

Miličković i Marić obišli povređenog vatrogasca

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić obišli su danas u Urgentnom centru vatrogasca-spasioca Dušana Stefanovića.

Foto: Tanjug

Marić je, kako je saopštio MUP, kazao da je mera zabrane rada fabrike izrečena jer postoje indicije da je podmetnut požar koji je ranije danas izbio u toj fabrici.

U požaru u toj fabrici 19. jula povređeno je šest pripadnika Sektora za vanredne situacije i dvoje zaposlenih u preduzeću Avala star. Od posledica povreda, jedan vatrogasac i jedan radnik Avala stara preminuli su na Vojnomedicinskoj akademiji.

Foto: Tanjug

Na gašenju požara bilo je angažovano 35 vatrogasaca-spasilaca sa dvanaest vozila.

Uzroci požara naknadno će biti utvrđeni.

Podsetimo, u požaru u koji se dogodio u ovoj fabrici 19. jula povređeno je šest pripadnika Sektora za vanredne situacije i dvoje zaposlenih u preduzeću "Avala star".

Foto: Tanjug

Od posledica povreda, vatrogasac i radnik "Avale star" preminuli su na Vojnomedicinskoj akademiji.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

#Beograd

#Fabrika

#Požar

'