AKTUELNO

Jedan od osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos prošlog petka Dušan Ranković, sutra će dati iskaz istražnom sudiji, rekla je večeras Tanjugu njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona je, kako kaže, danas doputovala na Zakintos i posetila Rankovića u pritvoru.

-Odmah sa aerodroma otišla sam u policiju i skoro tri sata sam razgovarala sa Dušanom i pripremala odbranu. Odnos policajaca i prema njemu i prema meni je bio fenomenalan -  rekla je advokatica.

Ona je međutim napomenula da se prava stranaca u postupku kod nas značajno bolje poštuju nego u Grčkoj, budući da do sada u spisima predmeta ne postoji ni jedan papir na srpskom jeziku iako je odbrana insistirala na tome, a u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

Pročitajte još: DVOJICA SRBA SA ZAKINTOSA PUŠTENA! Plaćena kaucija, vraćaju se iz GRČKE

Dobričanin kaže da njen grčki kolega advokat koji je u postupku od prvog dana vrlo kolegijalan i zajedno sa njim sprema odbranu. Nakon razgovora sa branjenikom Dobričanin je prenela da je kobne večeri sve počelo ne zbog banalnog selfija, kako je to predstavljano do sada, već je, kako kaže, pokojni Amerikanac punom flašom gađao i udario u glavu Dušana Rankovića po sred čela.

-Od siline udarca flaša se razbila, načinila mu jos nekoliko povreda po licu od čega je njemu 'pao mrak na oči' - cela glava mu je bila oblivena krvlju, i usled toga je zadobio potres mozga - navela je Dobričanin, dodajući da je i devojka, srpskog porekla, koja je bila pored u lokalu takođe je obilno krvarila.

Prema njenim rečima, sve što je potom usledilo može se opisati rečima "u pogrešno vreme na pogrešnom mestu".

#Amerika

#Suđenje

#Ubistvo

#Zakintos

'