AKTUELNO

Gradonačelnik Zakintosa Pavlos Kolokotas rekao je da su incidenti česti u Laganasu, kao i da alkohol i droga dovode do delinkventnog ponašanja turista.

Kako je rekao, policija i lokalne vlasti imaju problema sa "nesporazumima među mladim ljudima pod uticajem alkohola i supstanci".

Takođe, Kolokotas navodi da mladi između 18 i 35 godina dolaze u Laganas misleći da je tamo "sve dozvoljeno", što dovodi do toga da njihovo ponašanje prevazilazi granice normalnog društvenog ponašanja.

Foto: Printscreen Youtube

- To prelazi u sferu delinkvencije. Policijske patrole i kontrola državnih službi pokazuju da nesavesni biznismeni prodaju mladim ljudima žestoka pića samo da bi zaradili. To, u kombinaciji sa korišćenjem droge u ovoj oblasti, dovodi do delinkventnog ponašanja turista, koje šteti i njima i ljudima koji ih okružuju. I tako dolazimo do strašnog ishoda u kome je jedan američki turista izgubio život u Laganasu - istakao je on.

Kako je naveo, njega "ne zanima ako se razmeni par udaraca", ali dodaje da je poenta da niko ne izgubi život.

- Policija često patrolira u tom kraju i, ako je potrebno, hapsi. Takođe sprovodimo kontrole za borbu protiv nekontrolisanog opijanja i korišćenja narkotika. Ove preventivne i represivne mere se sada osnažuju kako bismo sprečavali nasilje i tuče, poput ove koja je dovela do smrti američkog turiste. Osim toga, dan pred incident, održali smo generalni sastanak sa policijom i ostalim relevantnim organizacijama na temu bezbednosti u ovoj oblasti - objasnio je on.

#SAD

#Srbija

#Tragedija

#Zakintos

'