AKTUELNO

Zbog ubistva američkog turiste ranije su uhapšena šestorica mladića iz Srbije, kao i jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla.

Još dvojica državljana Srbije uhapšena su pod sumnjom da su umešana u ubistvo Amerikanca na Zakintosu.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO! Ispovest oca momka koji je među uhapšenim Srbima na ZAKINTOSU: Istina je DRUGAČIJA

Policija je na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera identifikovala osumnjičene za zločin, a nakon potrage oni su uhapšeni jutros.

Odloženo saslušanje osumnjičenima

Danas je trebalo da bude obavljeno saslušanje šestorice Srba koji se sumnjiče za ubistvo Amerikanca, međutim, saslušanje je odloženo. Saslušanje je odloženo za 13. jul.

Svi su osumnjičeni za ubistvo.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana.

Dimitrijević za Pink: Može im se suditi u Srbiji

Advokat Vesna Dimitrijević je za Pink navela da se može zatražiti putem zamolnice da se ljudima iz Srbije otpuženim za ubistvo američkog turiste u Grčkoj sudi u Srbiji. - Šta je istina tek ćemo saznati! Žrtva je iz Amerike, a krivično delo je izvršeno na teritoriji treće države. U krivičnom pravu je teritorijalni princip osonovni princip za suđenje, dakle da se sudi u zemlji da se delo dogodilo - istakla je Dimitrijević. Prema njenim rečima, putem zamolnice se može zatražiti izručenje osumnjičenih i odstupanje od teritorijalnog principa. Dimitrijević je navela da u ovom trenutku sve zavisi od Grčke i od srpske diplomatije - da li će im se suditi u Srbiji, Grčkoj ili će biti izručeni u Ameriku. Ona je mišljenja da ne mogu svi osumnjičeni biti optuženi za teško ubistvo sa predumišljajem, te da istraga treba da utvrdi sve okolnosti, posebno je zadao smrtonosnu udarac američkom turisti.

Foto: Printscreen Facebook

Okolnosti tuče nisu još jasne, jer se u javnosti pojavilo nekoliko verzija događaja.

Otac uhapšenog momka sumnja u serviranu verziju

Redakcija portala Pink.rs pre nekoliko dana stupila je u kontakt sa ocem od jednog uhapšenog mladića, Rankom Ilićem koji tvrdi da je istina mnogo drugačija i da se našim mocima smešta. - Stigao sam na Zakintos i odmah sam video šta se događa - počeo je priču za Pink.rs u jednom dahu. On je istakao da momci iz Srbije nisu ubili Bakarija Hendersona već da im se smešta. - Čim smo došli videli smo da nešto mute ovde i da žele da krivicu svale na naše momke - istakao je Ilić.

#Hapšenje

#Ubistvo

#Zakintos

'