AKTUELNO

Porodica Makša doživela je stravičan udes na putu za more. Majka je stabilno, a otac će na aparatima biti prebačen u bolnicu u Nišu. Najgore će biti kada shvate da im je poginulo dete.

Ištvan Makša (40) iz Vrbasa, teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj u kojoj je poginuo njegov sin Miloš (14) a teško je povređena njegova supruga Dravka (39), transportovan je iz bolnice u Blagojevgradu sinoć u Klinički centar u Nišu.

Teškim i drhtavim glasom stric Ištvana Makše (40) Janoš Makša govori o velikoj nesreći koja se dogodila u nedelju u Bugarskoj.

Naime, Ištvan je sa suprugom Dravkom (39) teško povređen, dok je njihov srednji sin Miloš (14) izgubio život, a najmlađi Marko (5) zadobio potres mozga. Kako navode članovi porodice Makša, mali Miloš koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći, biće sahranjen danas u 16 časova na groblju u Vrbasu.

Pročitajte još: POJEO BUREK, PA ZAKLAO ŽENU? Evo šta je osumnjičeni za ubistvo u Bačkoj Palanci rekao POLICIJI

Janoš, vidno potresen, jedva je smogao snage da ispriča kako tugu i bol podnosi najstariji sin u porodici, sedamnaestogodišnji Mihajlo, dok se njegovi roditelji bore za život.

On je kod babe i dede. Očajan je, odbija da prihvati gubitak, ali moraće. Sve je ovo prevelika tuga, a oni su bili toliko složni da to nema nigde, plačnim glasom jedva je izustio Janoš.

Ovaj čovek pribojava se reakcije Ištvana i Dravke kada saznaju da su ostali bez sina.

- Najtragičnije će biti kada se probude iz kome. Teško će prihvatiti gubitak deteta. U ovoj situaciji ne možeš biti jak, ali, vreme je tu od presudnog značaja. Ipak, mislim da će Ištvanu biti lakše da se oporavi od svega za razliku od Dade - priča Janoš.

Dok se bori sa tragedijom koja ih je zadesila, Marija Makša, Ištvanova sestra otišla je u Bugarsku po telo nesrećno nastradalog bratanca i krenula put Srbije sa malim Markom, najmlađim sinom koji je takođe povređen u udesu.

Pročitajte još: BALKAN NE PAMTI OVAKO GNUSAN ZLOČIN: Napravio dete SVOJOJ ĆERKI, pa je ponovo silovao nakon robije!

Nezapamćena tragedija u kojoj je nastradao njen bratanac Miloš, a brat i snaja teško povređeni dogodila se u nedelju oko podneva na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili  s putnički automobil "honda" novosadskih registarskih oznaka i BMW iz Sofije.

U drugom automobilu bila je tročlana porodica iz Bugarske koja se vratila sa odmora iz Grčke. Kako se saznaje dvoje su teško povređeni, jedno, pak, lakše.

#Brat

#Dečak

#Sahrana

#suze

'