AKTUELNO

Tokom krvavog pira ispalio je 26 metaka, a zločin je počinio iz ljubomore. Osuđen je na 40 godina.

Siniša Zlatić petostruki ubica iz Žitišta, koji je prošle godine rafalom iz automatske puške ubio petoro, a ranio 22 ljudi, traži da mu se ponovo sudi.

Siniša Zlatić osuđen je 1. marta ove godine na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Dijane Zlatić, čoveka koji je u kobnoj noći bio u njenom društvu i sa kojim se zabavljala Stevana Jojića, kao i zbog ubistava Vladimira Mijatovića iz Žitišta, Jovane Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz iz Ravnog Topolovca.

Foto: Tanjug

Vinovnik najvećeg masakra koji pamti Srbija nije zadovoljan suđenjem pred zrenjanskim sudom i dobijenom kaznom.

Kako saznajemo, sednica u novosadskom Apelacionim sudu po Zlatićevoj žalbi održana je danas, a u sud je doveden i petostruki ubica, koji je tokom suđenja koja su se održavala u Zrenjaninu bio pod pratnjom velikog broja policajaca, a čak je pred sudsko veće doveden i u pancirnom prsluku.

Pročitajte još: KRVOPROLIĆE U SRBIJI! Stravično ubistvo u centru grada! Troje dece ostalo BEZ RODITELJA!

Zlatićev advokat Miša Popović kog mu je sud dodelio po službenoj dužnosti kaže da je održana sednica u sudu i da očekuje odluku za nedelju ili dve, a na pitanje zbog čega se žali kaže da "neće ponavljati", jer je sve naveo na ročištima.

Nema novih veštačenja

Popović je tokom suđenja osporavao navode tužilaštva da je Zlatić zločin počinio sa direktnim umišljajem, navodeći da se radi o eventualnom umišljaju.

Odbrana se nije slagala ni sa nalazom veštaka da je u trenutku pucnjave ubica bio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri.

Zlatićev advokat predlagao je i novo neurpsihijatrijsko veštačenje, koje je odbijeno.

Tokom krvavog pira ispalio je 26 metaka iz "kalašnjikova" za koji nije imao dozvolu, a u kući mu je pronađeno još oružja. Zločin je počinio iz ljubomore.

#Suđenje

#Ubistvo

#Žitište

'