AKTUELNO

Deda koji je prošle godine uhapšen zbog napastvovanja svojih unuka A. M. (6) i N. M. (5), kao i još jedne devojčice, pravosnažno je osuđen na samo 12 meseci kućnog zatvora.

Hapšenje Radiše Miletića (64) iz Golupca izazvalo je prošle godine u avgustu šok i nevericu u požarevačkom kraju kad je optužen da je počinio nedozvoljene polne radnje nad svojim maloletnim unukama, kao i još jednom devojčicom.

Njega je policiji prijavila ćerka, odnosno majka napastvovanih devojčica Dragana Milošević, optužujući ga da je unukama pokazivao polni organ i terao ih da ga oralno zadovoljavaju na tavanu porodične kuće.

Osnovni sud u Velikom Gradištu vodio je dva postupka protiv Miletića, koji su naposletku pravosnažno okončani jedinstvenom kaznom od godinu dana kućnog zatvora s elektronskim nadzorom.

Majka napastvovanih devojčica nije zadovoljna presudom, jer smatra da je neophodna veća kazna za njenog oca. - Svuda se priča da se borimo protiv pedofilije, a mog oca su osudili na godinu dana kućnog zatvora. Presuda je prekjuče postala pravosnažna i nemam pravo žalbe na nju. Ipak, neću odustati i teraću dalje ovu priču - kaže kivna Miloševićeva. Ona navodi da su njene ćerkice tokom suđenja veštačene.

- Sud i moj otac su tražili dodatno veštačenje u Kragujevcu koje bi trajalo nekoliko dana, ali ja sam to odbila. Deca su deset puta ponovila šta se dogodilo, nisam htela da ih maltretiram više - ispričala nam je Dragana Milošević. Presudi koja je izrečena u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu prisustvovali su i njeni majka i brat, s kojima nije u kontaktu.

- Oni su se smejali i bili su srećni kad su izašli iz sudnice. Tokom suđenja je moj otac pričao razne stvari o meni, kako tražim kuću, kako sam alkoholičarka i ku.va - priča Dragana Milošević, koja nije prisustvovala izricanju presude jer je tokom postupka izbačena sa suđenja.- Izbacili su me kad sam pljunula oca. Rekla sam mu da me pogleda u oči, on nije hteo, pa sam ga u besu pljunula. On mi je rekao: "Marš, džukelo", a sudija me je udaljio - rekla nam je Miloševićeva.

#Deda

#Pedofil

#Presuda

'