AKTUELNO

Hrvatske vlasti saopštile su danas da je nađena četvrta žrtva pomorske nesreće kod Dubrovnika.

U sudaru službenog plovila Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenog brodića, poginule su četiri osobe, a za tri se traga posle pomorske nesreće.

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske saopštilo je da dubrovačka Lučka kapetanija, pomorska policija i Obalska straža nastavljaju potragu za još tri nestale osobe, prenela je Hina.

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture, saopštio je da se službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" u utorak uveče u Koločepskom kanalu s gumenom brodicom nepoznatih registarskih oznaka na kojoj su bili ugostiteljski radnici, državljani Hrvatske, njih ukupno devet.

Prema nezvaničnim informaciama poginuli su dubrovački ugostitelj A.P.  i ženska osoba J.K. rođena 1959. godine, prenosi portal Dubrovnik.net

U potrazi za nestalima učestvuje desetak brodova, helikopter Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i ronioci.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.

Ugostitelji su se, kako se navodi, vraćali sa Šipana gde su pripremali restoran za otvaranje i turističku sezonu. Dve preživele muške osobe, hrvatski državljani, prevezene su u Opštu bolnicu u Dubrovniku.

Muškarac V.Š. rođen 1959. je nakon pružene lekarske pomoći s lakšim telesnim povredama otpušten iz bolnice, dok je drugi muškarac V.M. rođen 1963. u dobrom opštem stanju i trenutno čeka operaciju zbog slomljene ključne kosti, izjavila je direktor te bolnice dr. Marija Bekić.

Prema informacijama koje su se pojavila u hrvatskim medijima, poginuli su sin i majka.

Vladina poverenica za Dubrovnik proglasila je petak za dan žalosti u tom gradu.

#Brodovi

#Hrvatska

#Poginuli

#Sudar

'