AKTUELNO

Goran Živković (53) u naletu ljubomore u kući šipkom smrskao glavu supruzi Jasmini (48), pa se sam povredio i legao ispred kuće zapomažući zbog navodnog napada

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Gorana Živkovića (53) zbog sumnje da je 3. oktobra u porodičnoj kući u selu Medoševac šipkom ubio suprugu Jasminu (48), a zatim pokušao da inscenira da su ih napali razbojnici!

Goran je nakon krvavog pira izudarao glavu o zid, pa legao ispred kuće i tražio pomoć od komšija jer su im, navodno, u kuću upali lopovi!

Bolesna ljubomora

U tužilaštvu kažu da se Živković tereti za teško ubistvo i da je suprugu lišio života "iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda".

- Goran je godinama bio patološki i sumanuto ljubomoran. Bio je ubeđen da ga je supruga varala kako tokom boravka u Medoševcu, tako i dok su bili u Mariboru, gde su ranije radili. Goran je optužio Jasminu da je kobne noći mobilnim telefonom više puta kontaktirala sa navodnim ljubavnikom - navodi se u optužnom aktu.

Nakon što joj je u naletu besa polomio telefon, Živković je dva puta ošamario suprugu.

- Zatim je iz hodnika uzeo gvozdenu šipku, dužine 37 centimetara, i zadao joj pet, šest udaraca po podlakticama, dok je ona rukama pokušavala da zaštiti lice. Kad je pala na krevet, Živković je seo na nju i šipkom je udario još desetak puta po glavi, zbog čega je ona zadobila prelome kostiju lobanje, sa povredama mozga od kojih je preminula na licu mesta - stoji u optužnici.

U nameri da prikrije zločin, Goran je šipku kojom je ubio ženu bacio u septičku jamu u dvorištu. Zatim je skinuo krvavu majicu, oprao ruke, ispremetao stvari po kući, a zatim udarao glavom o štok ulaznih vrata i u zid hodnika u nameri da ubistvo prikaže kao razbojnički napad.

Ujutro je izašao ispred kuće, legao na betonsku stazu i dozivao u pomoć. Tu ga je pronašao komšija. Živković mu je ispričao da ga je neko napao prilikom ulaska u kuću i da se ničega više ne seća - navodi tužilaštvo.

Uhvaćen u laži

Goran je, međutim, pritisnut dokazima priznao šta je uradio.

Uhvaćen je u laži nakon što su ključevi njegovog automobila, koje je te večeri koristio, pronađeni na televizoru iako je tvrdio da je udaren otpozadi čim je ušao u kuću. Takođe, pronađeni su i biološki tragovi na šipki, koju je Živković pokušao da sakrije.

#Niš

#Ubistvo

'