AKTUELNO

Vojska je uhapsila je ženu koja je trebalo da izvrši samoubilački bombaški napad na hrišćansku zajednicu za vreme uskršnjeg slavlja, izjavio je danas portparol šefa vojske.

Pakistanska vojska je ženu identifikovala kao Norin Legari, studentkinju medicine koja je odrasla u gradu Hajderabad, prenosi Rojters.

Kako se navodi, isečak snimka priznanja emitovan je u vestima.

Ona na snimku izjavljuje da je učestvovala u planiranju napada na jednu crkvu na Uskrs i da je putovala iz Hajderabada u Lahor i radila sa dvojicom muškaraca.

- Oni su imali dve jakne (napunjene eksplozivima) i četiri ručne bombe, a jakne je trebalo da budu iskorišćene za napad na neku crkvu na Uskrs, a ja sam trebala da budem bombaš samoubica. Ali je policija 14. aprila uveče upala u naše skrovište- rekla je Legari.

Generalni direktor odseka za odnose sa javnošću vojske general Asif Gafor, prikazao je video kao novost u okviru vojne operacije protiv džihadističkih ekstremista.

Ta operacija je pokrenuta nakon niza napada u februaru, među kojima je i napad bombaša samoubice na hram na jugoistoku Pakistana za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

- Ovo su naša deca. Naša snaga je u razvoju mladih. Kad teroristi počnu da ubijaju našu mladež, tada možete da procenite kakve efekte će to imati po naše društvo- rekao je Gafor.

Odgovarajući na glasine da je Norin putovala u Siriju kako bi se pridružila IS, Gafor je rekao da je ona "bila vraćena iz Lahora što znači da nikada nije išla u Siriju".

#Crkva

#Devojka

#Masakar

#Pakistan

'