AKTUELNO

Meštani sela kod Velike Plane su u šoku zbog hapšenja Z. A. (33), koji se je osumnjičen da je u petak pokušao da siluje sestričinu (10) kako bi mu rodila dete.

Preplašena devojčica je pokušala da pobegne od ujaka-manijaka i sve prijavi svojoj majci i baki, koje su odmah pozvale policiju.

Prema nazvaničnim saznanjima, kobnog dana ujak je došao u posetu kod svoje starije sestre, a sestričinu je namamio pod izgovorom da se igra s njegovim psom Medom.

- Prvo je skinuo pantalone čarape i ostao u majici. Kada joj je rekao da šta će da joj radi, ćerka je simulirala da ima telefon i onako bosa je pobegla od njega. Od tad ne može da se smiri stalno. Stalno plače jer je svesna šta joj je ujak kojeg je obožavala, htela da uradi - priča majka devojćice.

Nije hteo da se leči

Ona za brata kaže da je psihički bolesnik i da nije hteo da se leči: "Kada smo mu govorili da mu je potrebna medicinska pomoć, ismejavao nas je i pravio ludim. Eto, pre mesec dana sam mu rekla da ću mu pomoći i odvesti kod lekara, na šta je on odgovorio da su mu planete rekle da za njega u bolnici nema mesta"

- Uveo ju je u kuću, skinuo se i rekao joj: “Da li znaš šta sad sledi?”. Devojčica ga je molila da je ostavi na miru, a onda mu rekla da kod sebe ima mobilni i da će u pomoć pozvati policiju. Zatim je iskoristila trenutak njegove zbunjenosti i pobegla. Plačući je odmah sve reka sve šokiranoj majci i baki - priča izvor iz istrage.

Devojčicina majka koja je još uvek u šoku i strahu, objasnila je šta se tog kobnog dana dešavalo.

- Moj rođeni brat, o kome sam vodila ručuna, kuvala mu, prala ga, hteo je da mi siluje mlađu ćerku! Sve to mi je priznao kroz osmeh, tvrdeći da je s njom hteo da zasnuje porodicu, to jest da ima dete. On je bolestan i za njega u životu više ne želim da čujem! Mrtav je za mene i nadam se da skoro iz zatvora neće izaći, zbog moje a i druge dece- kroz suze priča devojčicina majka.

Ona kaže da su njena deca su često odlazila u ujakovu kuću i nikada do sad nije bilo nekakvog ružnog nagoveštaja, da će im nauditi.

Hteo sam sa malom da zasnujem porodicu

- Tog dana sam otišla do lekara i oko 14 sati me je pozvala ćerka i ispričala mi šta se dogodilo. Odmah sam doletela i pravo otišla do njegove kuće. Pitala sam ga šta to uradi da li je normalan, na šta mi je odgovorio da uđem i da će mi sve objasniti. Rekao mi: “Sestro, znaš li kako se prave deca? Hteo sam sa malom da zasnujem porodicu.” Poludela sam i rekla sam mu da nije normalan i da sam ga prijavila policiji. Došlo mi je da ga ubijem, ali sam se sabrala i otišla kući. Ubrzo je došao za mnom, i pokušao da kaže kako je hteo da ima porodicu. Kada su ga videle moje ćerke, a starija je zgrabila nož iz straha. Moja svekrva ga je upitala da li je svestan svojih posupaka, na šta je on kroz osmeh rekao da u tome nema ništa loše i da se tako prave deca - navela je šokirana majka devojčice.

Ubrzo je, kako je dodala, stigla policija koja je njenom bratu stavila lisice na ruke.

- On je i policajcima sve priznao. Rekao im da je ćerki naredio da sedne u fotelju, a potom se skinuo do donjeg veša i pitao je da li zna šta sad sledi. On mi je brat, ali je bolestan. Treba da se leči i nikako ovamo nakon toga ne dolazi. Ovo nema nigde. Tako mi mi se zahvaljuje što sam o njemu brinula. Ostao je sam svi su ga otkačili i od kako je ostao bez posla, moj suprug i ja smo vodili računa o njemu. Da joj je, ne dao Bog nešto uradio, ne bi se libila da ga ubijem - ispričala je majka desetogodišnje devojčice.

#Dete

#Silovanje

'