AKTUELNO

Na pariskom aerodromu Orli, policija je upucala muškarca koji je oteo pušku vojniku unutar terminala i ranio policajaca.

Napadač je od ranije poznat policiji, a reč je o radikalizovanom muslimanu, izjavio je jedan policijski izvor.

Zoran Milinković bio je svedak ovog stravičnog događaja u Parizu, a za Pink televiziju je potvrdio šta se zapravo desilo. Kako kaže, najpre se čula pucnjava koja je uplašila ljude na aerodromu.

- Ja sam bio u neposrednoj blizini, pedesetak metara možda, kada su se čuli pucnji. Putnici su se razbežali i počeli su da bacaju torbe. Bila je jako večika gužva, u roku od pet minuta se aerodrome se ispraznio. Vatrogasci i policija su bili na sve strane. Sve se dešavalao jako brzo – kaže Milinković za TV Pink i dodaje da je i kod policije i kod građana izgledalo kao su neki način spremni za ovakva dešavanja.

Da podsetimo, Francuska je ranije bila meta terorističkih napada.

U sedištu Međunarodnog montarnog fonda u Parizu pre dva dana eskplodirala je pismo bomba i lakše povredila službenicu koja je otvarala pošiljke. Za to su odgovornost preuzela jedna grčka anarhistička grupa.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno posle teroristički napada u Parizu 2015. i napada u Nici prošle godine.

#Francuska

#Pariz

#Pucnjava

'