AKTUELNO

Momak je proživeo golgotu, a građani Kragujevca su ga na kraju prozvali Romeo iz Kragujevca zbog zabranjene ljubavi.

Život nekada stvarno piše romane, a ljubavna priča koja podseća na Šekspirovo delo "Romeo i Julija" stiže iz Kragujevca.

Mladić Janko Savić (23) zaljubio se u sugrađanku koja bi tek trebalo da napuni 18 godina. Međutim, "veto" na ljubav, nasilnim putem, stavio je njen otac.

- Primetio sam je na fudbalskom igralištu. Počeli smo da se dopisujemo putem društvenih mreža, i tako je sve počelo - kaže Janko.

Nakon toga, on je kratko otišao u Italiju, a kada se vratio nastali su pravi problemi. Njen otac je krenuo u misiju razdvajanja ovog ljubavnog para.

- Spavao sam kući i u jednom trenutku sam osetio udarac. Njen otac je ušao u moju sobu i udario me. Moj brat je pokušao da me odbrani, ali je i on dobio udarac - vidno potresen priča mladić.

Krajem decembra odlučili su da raskinu, a tek tada je nastala prava tortura.

- Jedno veče su me presreli blizu kuće, navukli mi nešto na glavu, vezali noge i ruke i odveli na nepoznatu lokaciju. Prilikom ulaska u automobil dobio sam dva tupa udarca pištoljem. Kada smo stigli, skinuli su me golog i terali da trčim i puzim. Tukli su me i nakon toga ostavili - završio je priču Janko.

On je slučaj prijavio policiji, a podvrgao se poligrafskom testiranju na kome je dokazano da priča istinu.

Zbog ove ljubavne priče i njenog nesrećnog kraja građani ovog grada su ga prozvali Romeo iz Kragujevca.

N. Petričević

#Hronika

#Kragujevac

#Ljubav

'