AKTUELNO

Uspešni sportista pronađen je u petak mrtav na dnu bazena u Salcburgu.

Nikola Niki Stajković (57), petostruki olimpijac i osvajač bronzane i srebrne medalje na prvenstvima Evrope u skokovima u vodu, pronađen je mrtav u petak na dnu bazena sportskog centra u Salcburgu, što je šokiralo mnoge iz sveta "vodenih sportova".

Stajković je bio bivši austrijski reprezentativac koji je učestvovao na Olimpijskim igrama.

Kako navode austrijski mediji, on je preminuo od srčanog udara.

- Sa velikom tugom moramo da saopštimo da je Stajković, naš sportski direktor, preminuo tokom uobičajenog plivačkog treninga, usled posledica zdravstvenih tegoba. Uvek u šortsu, najčešće mokrom jer iz vode nije izlazio, uvek sa naočarima, potamnelom kožom i svetlim, osvajajućim osmehom, Stajković je bio jedan od najprijatnijih ljudi koje smo znali. Ipak, ovaj 57-godišnjak je bio i čovek sa brojnim talentima: fantastičan sportista, strastveni surfer, uspešni biznismen - navodi se u oproštaju "RB" organizacije, u kojoj je radio.

Podsetimo, Stajković se dogovorio da pliva zajedno sa suprugom, ali je ona rešila da ranije napusti bazen u gradu Halejnu u Austriji. Nešto kasnije, njihova deca pronašla su beživotno telo oca na dnu. Pokušaji reanimacije od strane lekara hitne pomoći nisu bili uspešni.

N. P.

#Bazen

#Smrt

#srce

'