AKTUELNO

On je osuđen jer je nekoliko godina obljubljivao S.S. koja je u to vreme imala 6 do 11 godna i živela je u njegovom komšiluku.

Pravosnažnom odlukom Apelacionog suda u Beogradu Zlatko Bat (61) iz Kusatka koji je prvostepeno osuđen za obljubu maloletne rođake vraćen je u pritvor, pošto je preinačena odluka smederevskog suda koji mu je prethodno odredio kući pritvor uz elektronski nadžor (nanogicu), rečeno je u Apelacionom sudu.

Sud je usvojio žalbu tužilastva na prvostepeno rešenje i preinačio odluku, tako da je Batu određen pritvor, rekla je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Bat (61) je najpre 30. decembra po izricanju presude od tri godine i dva meseca zatvora pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Na tu odluku se žalilo tužilaštvo, a Apelacioni sud je ukinuo i naložio ponovno odlučivanje. Potom mu je krivično vanpretresno veće Višeg suda u Smederevu odredilo kućni pritvor ali se tužilaštvo žalilo i na tu odluku, nakon čega je Apelacioni sud pravosnažno odlučio da Bat mora da bude u pritvoru.

Apleacioni sud je, u ranijoj odluci, naznačio da Bat ima državljanstvo i Srbije i Hrvatske te da odredbe Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana daju mogućnost izdavanja više putnih isprava jednom licu, kao i ulaska u Hrvatsku na osnovu putnog lista, a samim tim i bez putne isprave.

Bat je prethodno u pritvoru proveo oko sedam meseci. On je osuđen jer je, kako su ranije preneli mediji, od 2006. do 2011. više puta obljubio S.S. koja je u to vreme imala 6 do 11 godna i živela je u njegovom komšiluku. Devojčica je pritom ćerka njegove sestre od strica.

J. Stanković

#Dete

#Pedofil

#Pritvor

#devojčica

'