AKTUELNO

Carinici su u saradnji sa policijom 18. oktobra 2019. godine na ulazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja oružja i rezanog duvana sakrivenih u jednom automobilu, saopšteno je iz Uprave carina.

Slučaj je otkriven tokom večeri kada je na red za pregled došla ''mazda 6'' austrijskih registarskih oznaka, kojom je upravljao austrijski državljanin. Vozač je na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, to negirao, ali je na osnovu analize rizika vozilo ipak izdvojeno za detaljnu kontrolu.

Foto: Uprava carina

U temeljnom pregledu ovog vozila učestvovali su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, ali i vodiči službenih carinskih pasa, zajedno sa službenicima granične policije.

Tokom kontrole na zadnjem sedištu i u prtljažniku vozila pronađene su dve originalne torbe za transport pušaka u kojima su se nalazile četiri vazdušne puške različitih proizvođača kalibra 4,5 mm, dva mača, koplje, nož (tzv.leptir), štit, replika puške kremenjače, kutija sa 500 metaka kalibra 4,5 mm za vazdušno oružje, pet baklji, kao i 27 originalnih kutija rezanog duvana ukupne težine 3.630 grama, dodaje s eu saopštenju.

Foto: Uprava carina

Vozač koji je u svom automobilu prevozio ovaj nedozvoljeni tovar predat je zajedno sa svom otkrivenom robom u dalju nadležnost policije koja će protiv njega pokrenuti krivični postupak.

#Carina

#Policija

#oružje

'