AKTUELNO

Beba je od posledica pada zadobila je frakturu lobanje i ostala je bez oka od siline udarca.

Plašim se svakog poziva iz bolnice, krstili smo je tamo da nađe mir ako ne preživi, priča Zorica Vasić iz Pambukovice, čiju je unuku, staru samo 15 dana, otac bacio na pod i slomio joj lobanju.

Lekari su nam rekli da je pitanje dana koliko će moja unučica Milica poživeti, pa sad strahujem od svakog poziva. Umesto da joj se radujem, ja ću joj izgleda spremati sahranu, priča očajna Zorica .

Lekari u bolnici u Tiršovoj u Beogradu još se bore za život male Milice, koja je tamo smeštena zbog stravičnih povreda glave.

- Sad je sve u Božjim rukama. Naša mala Milica ima prelom lobanje na četiri mesta, krvarenje u mozgu i prelom čeone kosti. Zbog loših prognoza, odlučili smo da Milicu krstimo, da ako ne preživi, pronađe mir na onom svetu. Moj muž je juče (petak) organizovao krštenje u bolnici. Šta smo dočekali, umesto da je krstimo u kući i da joj se radujemo, zbog njenog oca monstruma očekujemo najgore - priča uplakana baba povređene devojčice.

Nesrećno dete zadobilo je teške povrede nakon porodične svađe koja je izbila između njenog oca Milomira Stankovića i babe Zorice.

- Sve je počelo kad su njegovi roditelji došli kod nas na babine Milici. Njegova majka je bila ljuta što se dete nije rodilo u Kotežu, gde oni žive. U svađu se u jednom trenutku umešao i Milomir, koji je rekao da će uzeti svoje dete i otići kod roditelja. Ja sam se tome usprotivila, jer bebica još sisa i kod nas ima bolje uslove za život. Međutim, on me je tad ošamario i iz ruke komšinice uzeo dete, pa ga bacio na pod ispred šporeta. Dete je u jednom trenutku bilo bez svesti - opisuje Zorica.

Često šamarao suprugu

Roditelji teško povređene Milice, Slavica Vasić (22) i Milomir Stanković (23), živeli su u vanbračnoj zajednici kod njenih roditelja. - Pre 10 meseci se doselio kod nas, jer njegovi žive u teškim uslovima. Dešavalo se ranije da iz čista mira udari šamar mojoj ćerki, ali mi ni na kraj pameti nije bilo da može da napravi ovako nešto. Kamo sreće da sam ga izbacila iz kuće čim je ćerka izašla iz porodilišta, kada ju je on dočekao tako što joj je nalupao nekoliko šamara. Umesto da ceni našu dobrotu, jer smo ga muž i ja gledali kao našeg sina, on nas je zavio u crno - priča Zorica Vasić.

- Kad je počela svađa, ja sam uzela dete u ruke, da ga zaštitim od svađe i galame.... Milomir mi je odjednom oteo dete i bacio ga na pod. Ne znam šta mu se desilo u glavi. Jadno dete, samo da preživi - pričaju komšije Vasića.

Nakon žučne svađe Milomir je pobegao iz kuće, ali ga je policija brzo locirala i uhapsila. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Kako pišu beogradski mediji, on je na saslušanju kod tužioca negirao da je bacio dete na pod, tvrdeći da je dete pokušao da uzme od komšinice i da mu je ćerka slučajno ispala iz ruke.

- Čula sam da je moj zet posle hapšenja pričao da će se ubiti ako Milica ne preživi, ali ja mu ne verujem. On je monstrum! Kako je mogao da tresne na pod bebu staru samo 15 dana! Ja sam htela istog dana da mu presudim, ali je pobegao iz kuće - priča očajna Zorica.

Vasići, inače, žive u teškim uslovima u nedovršenoj kući, u kojoj boravi njih šestoro. Svi su se izdržavali od povremenih poslova koje je u Austriji radio Zoričin muž.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

Č.N.

#Beba

#Bolnica

#Dete

#Ub

'