AKTUELNO

Dragan Tešović traži da Filip i Uroš dobiju premiju osiguranja nakon smrti Vesne Mandić. Podneo krivičnu protiv tasta jer je saznao da je novac navodno završio na njegovom računu.

Moji sinovi Filip i Uroš, koji su bili maloletni kada im je majka, Vesna Mandić, poginula, dok sam ja bio na izdržavanju zatvorske kazne, odrastali su u teškoj nemaštini. Dok su oni jedva sastavljali kraj s krajem, neko je, uz pomoć advokata, podigao 25.000 evra odštete od osiguranja zbog njene smrti, na šta su pravo imala isključivo deca. Sve sam prijavio policiji, ali iako postoje svi papiri i dokazi, slučaj tapka u mestu, a predmet je iz Lazarevca prebačen u Šabac.

Dragan Tešović, iz Vreoca, kod Lazarevca, čija je nevenčana supruga Vesna Mandić nastradala u saobraćajnoj nesreći 25. februara 2015. godine. Sahranjena je u Šapcu, po želji njenih roditelja, odakle je rodom, a brigu o deci preuzeo je Centar za socijalni rad u Lazarevcu. Za staratelja je imenovana njegova tašta J. M., iz okoline Šapca.

- Posle samo mesec dana, tašta je Filipa i Uroša ostavila pred kapijom dvorišta moje majke u Vreocima, pod izgovorom da, tobože, sa njima ne može da izađe na kraj - kaže Dragan Tešović.

- Odgajala ih je moja majka, teško obolela od raka, sa svega 12.000 dinara penzije. Kad sam oktobra 2015. godine došao iz zatvora, saznao sam da deci pripada oko 2,9 miliona dinara odštete, jer je pokojna supruga bila osigurana kod jedne osiguravajuće kuće. Tašta je advokatima iz Novog Sada dala punomoćje za naplatu premije osiguranja, što su i učinili 5. maja 2015. godine. Policijskoj stanici u Lazarevcu podneo sam krivičnu prijavu protiv tasta S. M., jer sam saznao da je novac navodno završio na njegovom računu.

Iz Centra za socijalni rad u Lazarevcu, Tešovićeva tašta upozorena je da kao staratelj nije imala ovlašćenje da sklopi vansudsko poravnanje o isplati naknade, niti da angažuje advokate bez saglasnosti ove ustanove. Ako novac ne bude vraćen maloletnoj deci, Tešović namerava da pokrene tužbu i protiv tašte i protiv osiguravajuće kuće, koja je napravila propust ne tražeći saglasnost staratelja.

- Tašta je Centar za socijalni rad obavestila da joj nikakav novac na ime naknade štete nije isplaćen - kaže Tešović. - Tast, iako uporno tvrdi da pare nije uzeo, ponudio je da novac nadoknadi u ratama, samo da slučaj ne ide na sud.

Nisam pristao. Neću dozvoliti da uz ogromni bol za majkom, bez koje su ostali kad im je bila najpotrebnija, moje sinove i mene razdire i nepravda. Spreman sam da sa sinovima budem pred Vladom ili Predsedništvom Srbije, sve dok nadležni najzad ne isprave ovu nepravdu i sramotu.

Prema rečima osnovnog javnog tužioca u Šapcu Svetlane Nedeljković, predmet o ovom slučaju formiran je u februaru, a istraga je u toku.

#Krađa

#Novac

#deca

'