AKTUELNO

Na graničnom prelazu carinici u saradnji sa policijom zaplenili su 12.000 paklica cigareta sa bugarskim akciznim markicama a zadržano je i vozilo kojim je pokušan šverc, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven juče kada je kontrolisan automobil "folksvagen šaran" bugarskih registarskih oznaka kojim je ka Španiji putovalo šest bugarskih državljana koji se uputio kroz zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Vozač i prisutni putnici potvrdili su da imaju samo lični prtljag i po jedan boks cigareta, a tokom detaljnog pregleda se ispostavilo da nije postojala ni najmanja fabrička šupljina vozila gde nisu bile nagurane paklice cigareta, saopštila je Uprava carina.

Cigarete su pronađene u vratima prtljžnika, naslonima i šupljinama svih sedišta, ispod prednjih sedišta, zadnjem desnom krilu, instrument tabli i ispod ladice za dokumenta.

- Kako vrednost krijumčarenih cigareta prevazilazi trećinu vrednosti automobila i on je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom - saopštila je Uprava carina.

#Carina

'