AKTUELNO

Novopazarska policija uhapsila je Bajazita B. (25) iz ovog grada zbog sumnje da je u sredu uveče oko 23 sata u jednom restoranu, u Ulici Save Kovačevića, ubio sugrađanina Bejta Krlića (51).

Prema nezvaničnim informacijama, Bajazit, Bejto i još jedan mladić su sedeli za istim stolom da bi posle izvesnog vremena započeli žučnu raspravu koja je prerasla u fizički obračun.

- Tom prilikom osumnjičeni je ispalio hitac iz vatrenog oružja u Krlića, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Bajazit B. se sumnjiči za ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, a po nalogu nadležnog tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati - kažu u policiji.

Razlozi sukoba i dalje su nepoznati, ali Novim Pazarom kolaju priče da je Bajazit bio u svađi sa Krlićevim sinovcem koji je, navodno, sedeo te večeri sa njima za stolom, i to sve zbog spektakularne pljačke preko milion evra u Nemačkoj od pre dve godine.

Tada je Rijad Krlić, drugi Bejtov sinovac, odvezao blindirani kombi za transport novca sa više od milion evra i pobegao sa nepoznatim pomagačem. Uhapšen je posle par dana u Mađarskoj, prilikom pokušaja ulaska u Srbiju. U međuvremenu je osuđen, a mediji su pisali da nije otkrio ko mu je pomogao, kao i da novac do danas nije pronađen.

- Ono što smo uspeli da saznamo je da je Bajazitov brat, navodno, bio taj Rijadov nepoznati pomagač i da su on, ali i njegovi roditelji osuđeni i nalaze se u zatvoru u Nemačkoj zbog saučesništva - dodaje izvor iz istrage.

Da li je do svađe između Bajazita i članova porodice Krlić došlo zbog toga što veruje da mu brat i roditelji nevini leže u zatvoru ili zbog podele plena od milion evra, još uvek nije poznato.

- Prilikom saslušanja nije hteo eksplicitno da se izjasni o tome, ali se dalo zaključiti da je u svađi sa braćom Krlić od te pljačke u Nemačkoj i da je sastanak sa Rijadovim bratom i stricem u restoranu "Dar" bio unapred dogovoren - kaže naš izvor.

Pljačka u Minhenu dogodila se 24. avgusta 2017. godine, kada je Rijad Krlić, prilikom dostave novca bankama, iskoristio odsustvo kolega i mirno odvezao kombi sa preko milion evra.

Vozilo je ostavio oko 400 metara dalje, gde ga je čekao nepoznati mladić i pomogao mu u nošenju vreća s novcem. U naredna dva dana bio je najtraženiji begunac u Evropi, sve dok nije uhapšen u blizini Segedina, dok je pokušavao peške da pređe u Srbiju.

Novac nikada nije pronađen, a policija u Nemačkoj je imala dve teorije - da je negde zakopan ili kod saučesnika.

Na koliko su osuđeni Krlić i pomagači, nije poznato, ali su mediji spekulisali da neće dobiti dugogodišnju robiju jer prilikom pljačke nije bio naoružan, niti je primenio silu. Takođe, ukradeni novac je bio osiguran, pa nijedna od banaka kojima je tek trebalo da dostave novac nije bila u gubitku. Sve to je uzeto kao olakšavajuća okolnost.

Ubijen mu brat, supruga poginula

Brat Bejta Krlića, Naser, ubijen je 2008. godine u hotelu, koji je udaljen tek oko kilometar od restorana "Dar". U njega je ubica ispalio nekoliko hitaca nakon što su se potukli ispred objekta.

- Pre par godina poginula mu je supruga u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka iz Nemačke - dodaje prijatelj porodice Krlić.

#Novi Pazar

#Ubistvo

'