AKTUELNO

Jabukovac poznat po imućnim ljudima skromnog izgleda, ali i po sujeverju.

Monstuozni zločin u Jabukvcu upisao se na listu intrigantnih slučaja u Srbiji. Danima su naslovne strane novina pune detalja ovog slučaja, gde se dosta spekulise o tome koliko je zapravo bilo počinica i koji je mogiv ovih ubistava.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar dnevnog lista “Informer” Aleksandar Crnomarković smatra da je jedan od vodećih problema u istrazi ovog slučaja upravo to što su beogradski inspektori, kako kaže, došli na nepoznat teren. Crnomarković ocenjuje da im je upravo to oduzelo dosta vremena.

- Dosta veremena je prošlo od trenutka ubistava. Policija izađe na teren, a onda dođu inspektori iz Beograda kojima nije poznat taj teren i potrebno je da se uhodaju. Odmah su krenule neke lokalne priče, govorilo se o i nekom lokalnom kriminalcu, onda novcu koji je navodno ova porodica imala, i tu je policija izgubila dosta vremena dok je sve ispitala – objašnjava Crnomarković.

Foto: TvPink Printscreen

On ne veruje da je motiv ubistva bio novac, jer kako ističe i pored toga što se bave poljoprivredom, ne stiče se utisak da je reč o imućnoj porodici.

- Oni imaju stočni fond, bave se poljoprivredom, ali ti ljudi spavaju na daskama, živeli su najvećoj mogućoj bedi. Znamo i da ozbiljniji vidovi bavljenja stočarstvom i poljoprivredom ne omogućavaju dobru zaradu, ne verujem da je motiv ubistava bio novac – objašnjava Crnomarković.

- Ovo je delo dvojice profesionalaca, sa dva oružja. Ni jedan promašaj se nije desio, ni jedna ostavljna čaura. Onda se čulo da su oni bili naklonjeni Jehovinim svedocima – kaže Crnomarković, ističući da medije uglavnom izveštavaju samo o iznetom novcu iz kuće, i u prvi plan stavljaju pljačku.

Kriminolog Zlatko Nikolić za Novo jutro kaže da se ne slaže da bilo kakva sekta ima veze sa četvorostrukim ubistvom u Jabukovcu.

- Ja sam to nazvao “Hajdučija na vlaški način”. Oni su živeli gde su živeli, nema veze sa Jehovim svedocima. Ubijeni su sa dve vrste pištolja, i takođe znači da su upitanju dvojica počinoca – kaže Nikolić.

Devet osoba stradalo je 2007. u Jabukovcu

Ovo nije prvi strašan zločin koji se dogodio u Jabukovcu. Nikola R. je 27. jula 2007. godine u Jabukovcu, iz "čista mira" ubio devet osoba, a teško ranio dve osobe. Uglavnom komšije. Šest jabukovačkih porodica izgubile su toga dana svoje voljene, a Nikola Radosavljević je dobio status najmasovnijeg "bezrazložnog" ubice u novijoj istoriji Srbije.Prilikom dvadesetominutnog pucanja po selu, Radosavljević je ispalio tačno dvanaest hitaca. Svaki metak je pogodio po jednu žrtvu, jedno dete, tri žene i petoricu muškaraca, a dvoje teško ranio. Sve žrtve su bile osobe koje su se slučajno našle u njegovoj blizini.

On smatra da je svkako ta kuća bila tipovana, i kaže da veruje da jedan od mogućih motiva upravo pljačka.

- Ko ne zna taj kraj, ne može da zuključuje tek tako. To što oni žive skromno, ne znači da nemaju para. Ovakvo ubistvo uglavnom izvršavaju psihopate i nije nemoguće da je neki nadničar iz inostranstva koji je znao koliko oni imaju novca – smatra Nikolić.

#Ubistvo

'