AKTUELNO

Nikola Mihailović (27), koji je vozeći sa 1,18 promila alkohola i 170 na sat ubio četvoro ljudi, posle udesa je izašao iz kola i rekao "da ne zna šta se desilo".

Nikola Mihailović (27) iz Velikih Crljena, koji je u noći između četvrtka i petka na Ibarskoj magistrali izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih, posle udesa je izašao iz kola i rekao "da je pio pivo i da ne zna šta se dogodilo".

Mihailović je nakon tragedije bio potpuno hladan i smiren, a očevici su ispričali da se osećao na alkohol i da ih je zaprepastio onim što je rekao.

Foto: Printscreen Facebook, Privatna arhiva

- Bio je ugruvan, ali je bio na nogama. Uspeli smo da mu pomognemo da izađe iz uništenog BMW. Pitali smo ga šta se desilo, a on je rekao: "Ne znam, možda sam zaspao. Ne znam ni koliko sam brzo išao. Jebiga, dešava se" - kaže za Kurir očevidac jezive nesreće.

Šokirao izjavom

Kako dodaje, Mihailović im je rekao da je u četvrtak čitavog dana pio alkohol, a da je potom sa svojom devojkom, njenom sestrom i drugom izašao u grad, gde je nastavio da pije.

- Bio sam kući, pio sam pivo. Ništa nisam jeo i izašao sam s društvom. U kafani sam nastavio da pijem. Popio sam možda 12 piva, moguće je da me je to stiglo - rekao je navodno Mihailović. Očevici kažu da je bilo očigledno da je mortus i da je delovalo kao da priča o nekome drugom, potpuno nesvestan tragedije koju je izazvao.

Očevici pričaju i da su se začudili kada je Nikola rekao da se pre nekoliko dana ranije vratio s mora, pošto je i tamo imao saobraćajnu nesreću.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Rekao je da je na moru bio sa drugom Stefanom, koji je i kobne noći bio s njim u kolima i koji je povređen u nesreći. Rekao je da su se ranije vratili, jer je imao udes, ali znatno lakši od ovog. Ispada da se to nije desilo na letovanju, oni u četvrtak ne bi ni bili u Srbiji - kaže sagovornik.

Vozio 170 na sat

Podsetimo, policija je posle nesreće uhapsila Nikolu Mihailovića i odredila mu zadržavanje. Alko-test je pokazao da je u krvi imao 1,18 promila, a brzina auta bila je oko 170.

Podsetimo, sudar se desio kada je BMW otpozadi udario "dačiju", koja se sa sporednog puta uključila na Ibarsku. Gurao ju je 70 metara, posle čega je "dačija" odletela u livadu. Od siline udarca oba automobila ostala su potpuno smrskana.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Poginula su trojica mladića iz "dačije" - Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19), svi iz Valjeva, dok je Stefan Stevanović (17) teško povređen. U BMW je poginula Katarina Ivanković (20) iz Lazarevca, inače sestra devojke Nikole Mihailovića.

- U BMW su bili Mihailović, koji je vozio, njegova trudna devojka Kristina V. (23), njena sestra Katarina i drug Stefan M. Inače, vlasnik BMW smrti je Stefan M., ali je on kobne večeri prepustio volan pijanom drugu - podseća izvor.

#Ibarska magistrala

'