AKTUELNO

Margareta Hadžić Marga (55), nezvanična "kraljica tuzlanske mafije", za kojom se tragalo zbog bekstva iz zatvora, uhapšena je u četvrtak na granici sa Srbijom.

Ona je uhapšena kada je pokušala da pobegne iz BiH, i to na osnovu poternice koja je za njom raspisana, nakon što je nedavno puštena na vikend iz zatvora u koji se više nije vratila i gde je izdržavala trogodišnju kaznu na koju je osuđena kao organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika.

Posle hapšenja, Marga je zadržana u pritvoru u Srbiji i biće pokrenut postupak njene ekstradicije. Reč je o ženi sa bogatim kriminalnim dosijeom, koja je više puta osuđivana na višegodišnje zatvorske kazne, zbog čega je u medijima i prozvana "kraljicom tuzlanske mafije".

Osuđena je na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajaca MUP Tuzlanskog kantona Mladena Divkovića i Dražena Vujanovića, nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima. Policajce je ranila u aprilu 2012. hicima iz pištolja, kada su, po nalogu suda, došli da pretresu njenu kuće. U razmeni vatre s policijom i sama je ranjena u ruku. Pored toga, Marga se dovodila u vezu sa više teških krivičnih dela, a 2003. je osuđena i zbog lažnog svedočenja.

Bila je akter nekoliko pucnjava, a našla se i u središtu seksualne afere koja je pre desetak godina potresala Pravni fakultet u Tuzli. Više studentkinja tada je svedočilo da su, u zamenu za prolazne ocene, imale seksualne odnose s pojedinim profesorima. Neke su tvrdile da su ispitna pitanja kupovale za 1.000 i 2.000 maraka, a kao posrednik u kupovini i podvođenju sumnjičila se Marga. Poznata je i kao glavni svedok u postupku protiv zločinačke organizacije Ferida Okića, koji je osuđen na 26 godina zatvora zbog reketiranja, iznuda, prevara, trgovine drogom, pucnjava, pretnji i navođenje na prostituciju. O njenim vezama sa tuzlanskim podzemljem, ali i pravosuđem i policijom, svojevremeno je javno progovorila i njena ćerka Jelena.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

ŽENSKA BANDA - FRIZERKE

Marga je 2016. osuđena na tri godine zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila prodajom kokaina. Grupu su činile još i Ružica Babić (39) i Almir Hamza (42), koji su osuđeni na po dve godine zatvora, a optužnicom je bila obuhvaćena i Maida Kurtalić. Na suđenju se moglo čuti da je Marga pod plaštom komzetičkog salona okupljala "žensku bandu" za dilovanje droge.

U SUKOBU SA ZETOM

Margareta Hadžić svojevremno je bila u otvorenom sukobu sa svojim zetom Mersedom Hadžićem zvanim Mirso Švicarac, jednim od navodnih vođa tuzlanskog podzemlja. Kada joj je 2010. godine zapaljen automobil, njega je indirektno označila kao jedinog neprijatelja.

#Hapšenje

'