AKTUELNO

Policija je uhapsila petoricu zaposlenih "EPS Distribucije" u Kraljevu, osumnjičenih da su oštetili EPS za 2,4 miliona dinara i zloupotrebili službeni položaj, saopštlo je danas to preduzeće.

Uhapšeni su suprotno propisima i unutrašnjim aktima Javnog preduzeća EPS omogućili da se mini hidroelektrana "Dubočica" priključi na distributivnu mrežu, protivzakonito umanjivši troškove za iznos od 2.416.577 dinara.

Na ovaj način su odgovornom licu u MHE "Dubočica" omogućili protivpravnu imovinsku korist, a EPS-u naneli štetu u navedenom iznosu, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

U saopštenju MUP-a se navodi da su uhapšeni M. V. (46), bivše odgovorno lice Direkcije za upravljanje "Elektrosrbije" Kraljevo, D. T. (52), odgovorno lice "Elektrodistribucije" Kraljevo, D. M. (62), bivše odgovorno lice za tehnički sistem "Elektrodistribucije" Kraljevo, Lj. P. (62), bivše odgovorno lice Sektora energetike i investicije "Elektrodistribucije" Kraljevo i D. J. (34), bivši radnik Službe za energetiku "Elektrosrbije" Kraljevo.

Osumnjičenima M. V. i Lj. P. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok su ostali osumnjičeni privedeni u nadležno tužilaštvo.

Sumnja se da su oni u postupku koji su sprovodili službenici "Elektrodistribucije" Kraljevo i "Elektrosrbije" Kraljevo, izmenili predlog uslova za izdavanje uslova za izradu projektne dokumentacije po zahtevu "Hidroenergo Dubočica" iz Beograda, a radi priključenja na distributivnu mrežu mini-hidroelektrane "Dubočica 2" suprotno Pravilima o radu distributivnog sistema "EPS" Srbija.

Na ovaj način su, kako se sumnja, podnosiocu zahteva "Hidroenergo Dubočica" omogućili da umanji troškove priključenja na distributivni sistem "EPS"-a u iznosu od 2.416.557 dinara, čime je za taj novčani iznos pribavljena protivpravna imovinska korist za "Hidroenergo Dubočicu", a na štetu "EPS"-a, precizira se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni su uhapšeni u saradnji MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji, sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole JP "EPS" Srbija.

#EPS

#Hapšenje

#Kraljevo

'